Na konci léta minulého roku jsme se na službě Amazon Prime Video dočkali akčního snímku Samaritán se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli, který si na superhrdinský žánr posvítil trochu jinak.

Příběh se zaměřil na starce jménem Joe Smith (Stallone), který před více než 20 lety chránil svět jako superhrdina jménem Samaritán. V té době z něho byla živoucí legenda, před kterou se třásly strachy všechny zločinecké živly. Posléze se ale stáhl do ústraní, odložil stranou svou superhrdinskou identitu a začal si žít životem normálního člověka. Sousedů chlapec jménem Sam (Javon Walton) ale jistého dne jeho tajemství odhalí. A umane si, že musí mrzutého Joea z jeho superhrdinského důchodu dostat pryč.

A i přestože film kritici příliš nechválili, tak sledovanost měl vyloženě fantastickou. Tudíž nadcházející informace asi nebude příliš překvapující. 

Ano, Samaritán dostane od studií Amazon a MGM druhý díl. Už se i počítá s tím, že se do něj vrátí Stallone, přičemž na výrobu by měla dohlížet i jeho společnost Balboa Productions. O ději zatím samozřejmě nic nevíme, podrobnější informace k nám pravděpodobně dorazí až někdy během roku 2024, kdy bude výroba celého projektu v další fázi.

Kritici sice jedničku příliš nemuseli, nicméně divácké reakce už byly o něco vřelejší. Zdá se také, že Amazon a MGM už s pokračováním počítají nějaký ten pátek, Stallone totiž studiím kývl na svou účast ještě před začátkem stávky herců, která odstartovala letos v červenci. 

O scénář se každopádně patrně opět postará Bragi F. Schut (The Last Voyage of the Demeter), který byl i součástí scenáristického týmu jedničky.

Tak doufejme, že se co nejdříve dozvíme, o čem vlastně chystaná dvojka bude a co od ní čekat.