Pokud jste fanoušci survival thrillerů, ve kterých se jedinec nebo určité skupina musí dostat z nějaké řádně zapeklité a nezáviděníhodné situace, můžete dát zkusit šanci nacházejícímu španělskému snímku jménem Uprostřed ničeho (NOWHERE). Netflix nedávno vydal kratičkou upoutávku, jejímž účelem je především oznámení o datu premiéry. Podívat se na ni můžete výše.

Těšit se každopádně můžeme na klaustrofobní podívanou, ve které se hlavní postavou stane mladá žena jménem Mia (Anna Castillo). Ta se rozhodne prchnout ze své země, kterou sužuje válka, totalitní vláda a zhoršující se přelidnění. Ukryje se proto v dopravním kontejneru nákladní lodi, která se chystá vydat na cestu přes moře. Oddychnout si ale ještě nemůže, protože to nejhorší ji teprve čeká. 

Během obzvlášť kruté bouře je totiž její kontejner smeten do vody. A zmíněná loď se již neobtěžuje dostat ho zpátky. Mia se tak uvnitř svého vězení ocitá uprostřed moře, přičemž na obzoru není žádná pevnina. Rázem tak pro ni začíná hrozivý boj o přežití, protože v kontejneru samozřejmě není žádné jídlo ani pití. A přežívat na slané vodě se rovná sebevraždě.

Celou tuto lapálii navíc výrazně komplikuje ještě jedna věc. Mia je v posledních fázích těhotenství. A pokud nechce, aby její dítě zemřelo předčasně, bude muset vymyslet způsob, jak se zachránit. V následujících týdnech bychom se snad mohli dočkat i nějakého pořádného traileru, který nám ukáže více. 

O režii filmu se postaral Albert Pintó, který točil epizody k seriálům jako Papírový dům (2017) a Holky z červeného gauče (2021). Scénář si vzali na starost Indiana Lista, Ernest Riera a Seanne Winslow.

Spolu s Annou Castillo by se měl ve filmu objevit ještě Tamar Novas (Hlas moře).

Snímek bude na Netflixu premiérovat 29. 9. 2023.