Britská herečka Emerald Fennell začala s herectvím až na začátku minulého desetiletí, ovšem teprve před několika lety se také rozhodla vyzkoušet, zda se jí bude dařit i za kamerou. A její prvotina byla opravdu jaksepatří vydařená. Její celovečerní debut Nadějná mladá žena (2020), ve kterém si hlavní roli po pomstě toužící Cassandry zahrála Carey Mulligan, byl nominován jak na několik Zlatých glóbů, tak i Oscarů, přičemž Fennell si nakonec odnesla domů sošku Akademie v kategorii Nejlepší původní scénář. Se snímkem Fennell dokázala, že jí zdárně jde i režírování a evidentně i psaní.

Proto byl svět filmu velice zvědav, co plánuje tentokrát. A už brzy bychom se měli dočkat jejího dalšího celovečerního projektu, který ponese název Saltburn. Venku již máme také první dvě fotky, které si můžete prohlédnout níže. 

Děj filmu se stále drží v tajnosti, těšit bychom se ale měli na příběh o posedlosti, jenž se zaměří na jakousi anglickou rodinu aristokratů. Fennell se zde opět postarala jak o scénář, tak i o režii. A jelikož snímek by měl vyjít už letos na konci podzimu, v následujících týdnech/měsících bychom se mohli dočkat také nějakého prvního oficiální traileru.

Velkým lákadlem je ale samotné obsazení filmu. Jednu z hlavních rolí si má totiž zahrát sympatická Rosamund Pike, která brzy zazáří ve druhé řadě fantasy seriálu Kolo času (2021). Dále se k ní připojí nejenom na Oscara nominovaný Barry Keoghan (Víly z Inisherinu) v roli Olivera Quicka, ale i výše zmíněná Carey Mulligan, které se s režisérkou evidentně dobře pracovalo. Obsazení dále doplňuje i charismatický Richard E. Grant, který byl jednou z opravdu velice mála pozitivních věcí na katastrofě jménem Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019). Herecká parta to je tudíž velice slušná, jsme proto moc zvědaví na to, co přesně nám vlastně snímek nabídne. 

Emerald Fennell ovšem v minulých letech pracovala na ještě jednom filmu. Tím bude první celovečerní spin-off na Johna Wicka jménem Ballerina, ve kterém si titulní vražedkyni zahraje Ana de Armas. Zde se Fennell podílela na psaní scénáře, na němž ještě pracoval Shay Hatten (John Wick 3, John Wick: Kapitola 4).

Saltburn k nám však dorazí o něco dříve, přesněji 24. 11. 2023, u nás by to mohlo být o den dříve.

Mezi další herce, které v nadcházejícím filmu uvidíme, ještě například patří Jacob Elordi, Reece Shearsmith, Archie Madekwe, Lolly Adefope, Alison Oliver, Sadie Soverall, Pierre Bergman a Paul Rhys.