Ne, to nebylo zaklení. Skutečně se můžeme těšit na film jménem Sakra, případně Śakra nebo Tin lung baat bou zi kiu fung cyun, ve kterém se v hlavní roli objeví čínská hvězda Donnie Yen. Snímek si už odbyl premiéru nejenom v Číně a Hongkongu, ale i Taiwanu, Jižní Koreji, Indonésii a Singapuru. Server Variety ale nedávno informoval o tom, že film by měl v nejbližší době zamířit i do západních zemích. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

A na co se vlastně můžeme těšit? Příběh se zaměří na muže jménem Qiao Feng (Donnie Yen), který byl v Dynastii Song vůdcem sekty žebráků a nechvalně proslulým mistrem bojových umění. Ten se vydá na dlouhou a náročnou cestu, aby očistil své jméno poté, co byl neprávem obviněn z vraždy. Nejenže během ní vyplavou na povrch skutečnosti o jeho tajemném původu, ale zároveň odhalí frakci nepřátel, která usiluje o jeho zničení. 

Ovšem jak je podle traileru zjevné, to žádným jednoduchým úkolem rozhodně nebude, protože Qiao Feng nemá status bojového mistra jen tak pro nic za nic.

Celý snímek bude vycházet podle populárního wuxia románu (dobrodružné knihy, ve které je středobodem čínské bojové umění) z roku 1963 jménem Demi-Gods and Semi-Devils od Jina Yonga. V západním světě zas až tak známá není, ale v Číně se jedná o jedeno z nejznámějších literárních děl tohoto druhu. Yongovy knihy byly v minulosti zadaptovány do filmové podoby už mnohokrát, za zmínku tak stojí například devadesátková trilogie Swordsman, v jejímž druhém díle si zahrál Jet Li.

Sám Donnie Yen, který západní publikum uchvátil nejenom v sérii Ip Man, ale i třeba v kouscích jako Hrdina (2002) a Rogue One: Star Wars Story (2016), se kromě úlohy hlavního protagonisty ujal také rolí producenta, choreografa akčních scén a jednoho z režisérů. 

Na režisérské křeslo spolu s ním usedli také Steve Cheng a Ka-Wai Kam. Sám Yen mimo jiné o snímku minulý rok prohlásil, že by se mohlo jednou o jakousi čínskou odpověď na MCU. Herec doufá, že by se snímkem mohl zahájit něco podobného, co se podařilo v západním světě Marvelu. Podle něj je zde navíc výhoda toho, že Wuxia má mnohem bohatší historii a kulturu. Necháme se proto překvapit, co z toho nakonec vyleze.

Zatím ovšem není známo, kdy přesně by se mohl snímek objevit i v západních zemích, ale zdá se, že v USA by to mohlo být někdy v půlce jara.