Manga a anime série Sailor Moon oznámila spolupráci s globální lifestylovou značkou CASETiFY. V rámci této spolupráce bude CASETiFY vydávat řadu technického příslušenství s motivem Sailor Moon, například pouzdra na chytré telefony či jiné doplňky.

Sailor Moon můžeme znát jako anime či manga sérii, kterou napsala a ilustrovala Naoko Takeuchi. Jednotlivé svazky vycházely v časopise Nakayoshi manga, a to od roku 1991 do roku 1997. Anime seriál byl animován společností Toei Animation a inspiroval také hranou televizní adaptaci Pretty Guardian Sailor Moon. Nejnovějším přírůstkem do série je dvoudílný snímek Gekijouban Bishoujo senshi Sailor Moon Eternal. V loňském roce série oslavila své již 30. výročí a stále se může těšit vcelku veliké oblibě. A to zejména na domácím trhu, což nová spolupráce jen potvrzuje.

Wesley Ng, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti CASETiFY, k nové spolupráci uvedl: „Tato kolekce je radostnou oslavou síly a přátelství, která spojuje komunitu CASETiFY a fanoušky Pretty Guardian Sailor Moon po celém světě. Doufáme, že fanoušci budou nosit tyto doplňky jako připomínku, aby byli sami sebou a našli v sobě sílu.“

Spolupráce bude zahájena 30. 6. tohoto roku. Fanoušci se mohou zaregistrovat na oficiálních webových stránkách kampaně, kde lze odpovídat na zajímavé otázky týkající se série, včetně data vydání prvního dílu. Kromě výše zmíněného technického příslušenství lze zakoupit také doplňky s tématikou Sailor Moon, například pouzdra na Nintendo Switch, láhve na vodu a náramky na Apple Watch. CASETiFY i v minulosti spolupracovala s několika anime franšízami, včetně One Piece a Pokémon.

Přečtěte si také: Podívejte se na úvodní titulky k anime seriálu Scott Pilgrim Takes Off

Sailor Moon je franšíza s dlouhodobou tradicí a mnoho fanoušků na ni i přes její stáří nedají dopustit. Společnost Kodansha popisuje děj série takto: Usagi Tsukino je normální dívka, dokud se nesetká s Lunou, mluvící kočkou, která jí řekne, že je reinkarnací jedné ze strážkyň Solárního systému, tedy Sailor Moon. Jako strážkyně musí Usagi bojovat proti zlu a prosazovat spravedlnost ve jménu Luny a tajemné princezny Moon. Setkává se s dalšími dívkami a společně bojují proti silám zla!