Před rokem se k nám dostaly zvěsti o tom, že k MCU rodině se má připojit další slavná hvězda. A to Sacha Baron Cohen, britský herec a vtipálek, který se proslavil především díky svým fiktivním postavám jako Ali G, Borat a Bruno. V roce 2022 se šuškalo o tom, že Cohen se má objevit v nadcházejícím marvelovském seriálu Ironheart, který se zaměří na hrdinku Riri Williams (Dominique Thorne).

Ovšem nyní už to máme evidentně potvrzené. Před necelými třemi týdny totiž Disney seriál zaregistroval u amerického úřadu pro autorská práva. Kromě stručného popisu děje se v dodaném dokumentu má nacházet i Cohenovo jméno v obsazení. V něm je uveden jako „Mystery Man“, nicméně to je se vší pravděpodobností jméno skrývající skutečnou identitu jeho postavy. 

Už nějakou dobu se šušká, že Cohen, by si v Ironheart mohl zahrát Mephista, (doslova) ďábelského a opravdu velice mocného padoucha, jehož není radno podceňovat. Podle zdrojů serveru Deadline by se navíc nemělo jednat o nějakou jednorázovou záležitost, Mephisto se podle všeho má objevit i v dalších MCU titulech. Ale to vše nám ještě musí potvrdit přímo Marvel. Ať už bude každopádně Cohen hrát kohokoliv, s jeho přítomností ve slavném komiksovém univerzu už můžeme jednoznačně počítat.

Seriál Ironheart se údajně zaměří na střet mezi technologií a magií, Riri má zastupovat technologii a superpadouch The Hood (Anthony Ramos) zas magii. V komiksech The Hood získá své schopnosti od entity Dormammu, kterou si můžeme pamatovat z prvního Doctora Strange (2016). Je ale možné, že v seriálu mu ony schopnosti propůjčí právě Mephisto.

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou se stala Chinaka Hodge, která psala pro seriály jako Ledová archa (2020) a Půlnoční klub (2022). Dále se v sérii představí Alden Ehrenreich jako Joe McGillicuddy, Lyric Ross jako Natalie Washington, Matthew Elam jako Xavier Washington, Anji White jako Ronnie Williams a Shea Coulee jako Slug.

Seriál Ironheart taktéž minulý měsíc zmizel z kalendáře premiér. Podle všeho bychom se ho ale na Disney+ měli dočkat až v září roku 2025.