O třetím díle známé filmové franšízy Lovci pokladů, ve které se Nicolas Cage chopil role hrdiny Benjamina Franklina Gatese, se mluví už několik let. V polovině roku 2022 americký producent Jerry Bruckheimer prohlásil, že scénář je již dokončený, o několik měsíců později pak server The Hollywood Reporter hlásil, že výše zmíněný herec jednal s představiteli od Disneyho o možném návratu. A minulý rok na podzim jsme se konečně dozvěděli, že chystaný třetí díl má nést název National Treasure: Revenge of the Puzzlemaster, přičemž objevit se v něm měl jak Cage, tak i třeba Keanu Reeves (John Wick: Kapitola 4).

To vše znělo samozřejmě velmi nadějně, nicméně Disney s žádným oficiálním oznámením pořád ještě nepřišel. Nyní se ale zdá, že očekávaného třetího dílu se nakonec nedočkáme. 

Alespoň to vyplývá ze slov Nicolase Cage, který poskytl rozhovor serveru Screen Rant. Když herec dostal otázku, jaké jsou šance, že se Lovců pokladů 3 dočkáme, Cage pro to měl jasnou odpověď.

,,Ne, žádní Lovci pokladů 3 nejsou. Pokud chcete najít poklad, tak ho nehledejte u Disneyho. Není tam.“

Cage však neuvedl, proč nakonec na třetí díl nedojde, je ale možné, že on sám už zkrátka o návrat do filmové série nemá zájem. Však je také pravdou, že herec si své filmové role v poslední době vybírá už o něco pečlivěji. Díky informacím z posledních let také víme, že Cage zřejmě patřil i mezi lidi, kteří ke trojce schvalovali scénář. A možná se mu zkrátka a dobře nelíbilo to, co na papíře viděl. Ať už je to jakkoliv, tak se momentálně zdá, že třetího dílu Lovců pokladů se nakonec jen tak brzy nedočkáme. 

Možná někoho napadne, že Disney dal od třetího dílu nakonec ruce pryč kvůli seriálu Lovci pokladů: Na hraně historie (2022), který byl na Disney+ zrušen po pouhé první řadě. Je ale nutné připomenout, že seriál na tom se sledovaností nebyl až tak špatně, problémem byly především bídné reakce jak od kritiků, tak i od diváků.

O třetím díle se dále proslýchalo, že ho tentokrát natočí Brad Bird, kterému vděčíme za animované skvosty jako Železný obr (1999) a Úžasňákovi (2004). Zdá se ale, že tyto plány jdou nakonec do koše. Alespoň prozatím.