Značka Hvězdné brány je již nějakou dobu mrtvá. No dobře, nekamenujte mě. Já vím, že sem tam ještě vyjde kniha nebo komiks, ale doby největší slávy má značka za sebou. Seriály už nějaký ten pátek nevychází a plánovaný reboot pilotního filmu z roku 1994 se donekonečna odkládá.

O to větší radost nám však udělá, když vznikne projekt od fanoušků pro fanoušky. Tím je Stargate SG-1 Roleplaying Game. Jedná se o stolní RPG založeném na osvědčených pravidlech páté edice Dungeons & Dragons. V této hře se stanete členy SG týmu a společně budete bojovat proti Goa'uldům a dalším hrozbám.

Hlavní pravidla budou obsahovat možnosti pro vytvoření a rozvoj postavy, stejně tak jako kampaně pro GateMastera (vypravěče) včetně nového originálního obsahu, mezi které patří rasy a planety. Pravidla jsou zatím ve dvou verzích. Ta standardní jsou v pevné vazbě s 360 stránkami a obsahují vše, co potřebujete k hraní. Včetně předmluvy od Davida Reada, komunitního manažera světa Hvězdné brány. Speciální edice obsahuje to samé, jen je vázána v kůži.

Přečtěte si také: Sci-fi román Zhroucený čas dá vaši mysli pořádně zabrat

Na obligátní otázku, proč se autoři rozhodli pro tuto formu financování, odpověděli vcelku logicky. Chtějí spolupracovat s fanoušky a chtějí jejich zpětnou vazbu. Od příspěvku 50 dolarů se máte možnost zapojit se do ladění pravidel tak, aby bylo hraní pro všechny co nejpříjemnější. Autoři vás však narozdíl od jiných kickstarterových kampaní nenutí kupovat zajíce v pytli. Můžete si stáhnout 52 stránek z pravidel, což vám jistě dá představu o tom, jestli je pro vás projekt zajímavý.

Příběh RPG nás vezme do alternativního zasazení. Prezident povolil vytvoření výcvikové základny Phoenix Site, jež sídlí mimo Zem. Zde se cvičí (nejen) lidé, aby se mohli postavit zvětšující se goa'uldské hrozbě. Z pohledu televizního seriálu děj začíná v polovině 6. série, kdy je goa'uldská hrozba na vrcholu sil.

Za hrou stojí tvůrci z Wyvern Gaming. Ti mají za sebou již 5 her, které vznikly díky podpoře na Kickstarteru. Jedná se o : Cthulhu: A Deck Building Game, Onami, Short Order Hero, Sojourn a Cthulhu: The Horror in Dunwich. Jejich mottem je vytvářet pro fanoušky hry, které jsou jednoduché na pochopení, ale zároveň nabídnou dostatečnou hloubku i pro zkušené stratégy.

Pokud chcete přispět a vlastnit svoji kopii hry, skočte na Kickstarter a vyberte si svou odměnu.