Minulý rok se na filmovém festivalu v Cannes objevil francouzský snímek jménem Rosalie, který natočila filmařka Stéphanie Di Giusto. Na světě máme oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do Francie roku 1870, kde se hlavní hrdinkou stává titulní Rosalie (Nadia Tereszkiewicz). Tato mladá žena se na první pohled zdá být zcela normální, skrývá ale jisté tajemství. Už od narození jí rostou vousy, což ji přinutilo se pravidelně holit, aby svůj zvláštní stav před ostatními skryla a zůstala tak v bezpečí. Jednoho dne ale přijde na scénu zadlužený majitel kavárny Abel (Benoit Magimel), který si Rosalii vezme za ženu. O jejím tajemství však nic neví. Nicméně Rosalie bude chtít být konečně vnímána jako žena. A to navzdory své odlišnosti, kterou již nechce déle skrývat. Až ale Abel zjistí pravdu, bude schopen svou ženu i nadále milovat? 

Režisérka Stéphanie Di Giusto byla za film v Cannes nominována na cenu Un certain regard, jejím předchozím filmem, který byl zároveň také celovečerní debut, bylo drama Tanečnice (2016). Scénář k Rosalii zpracovala spolu s Alexandrou Echkenazi.

Dále se ve snímku objeví herci jako Gustave Kervern, Guillaume Gouix, Benjamin Biolay, Anna Biolay, Lucas Englander, Juliette Armanet a Serge Bozon.

Ve Francii film premiéroval minulý týden, zatím ale není známo, kdy se ho dočkáme i u nás.