V příštím roce nám studio DreamWorks představí nový animovaný snímek, který bude adaptací bestselleru Robot v divočině od autora Petera Browna. Server Deadline už navíc odhalil, kdy přesně se film objeví v amerických kinech. Premiéra byla stanovena na 20. 9. 2024, u nás by to mohlo být tradičně o den dříve. Ve stejném měsíci vejdou do kin také filmy jako Beetlejuice 2, Transformers One a Saw XI, tak snad i tak bude o animovanou novinku náležitý zájem.

O režii se postará Chris Sanders, který spolu s Deanem DeBloisem natočil slavné tituly jako Lilo & Stitch (2002) a Jak vycvičit draka (2010). Na výrobu snímku bude jakožto producent dohlížet také Jeff Hermann, který stejnou úlohu zastával i u filmové série Kung Fu Panda. 

Příběh by se tak měl zaměřit na robotku jménem Roz, kterou nechtěně zapnou zvířata na jistém ostrově. Roz se tak rázem musí naučit, jak na tomto novém, tajemném a nebezpečném místě přežít. Místní zvířata ji zpočátku považují za stvůru, nicméně časem se s některými z nich spřátelí. Žádné poklidné časy na ni ale nečekají, protože jednoho dne si pro ni přijdou ozbrojení roboti.

Na původní knihu, který vyšla v roce 2016, následně navázaly další dva díly se jmény The Wild Robot Escapes a The Wild Robot Protects. Kdo ví, pokud bude mít nadcházející adaptace úspěch, možná se DreamWorks vrhne i na další díly. 

Chris Sanders nám v minulých letech nadělil také animák Croodsovi (2013) a dobrodružný snímek Volání divočiny (2020). Zatím ale není známo, která herecká esa se vlastně k projektu připojí, snad se to ale dozvíme někdy krátce po novém roce.