Před necelým měsícem se studio MGM pochlubilo prvním trailerem na romantické drama Rivalové, v němž si jednu z hlavních rolí zahraje Zendaya (Euforie, Duna). Zcela původně jsme se snímku měli dočkat už relativně brzo, u nás již 14. 9. 2023. Ovšem kdo se těšil, že letos uvidí zmíněnou herečku koketovat hned se dva muži naráz, tak má bohužel smůlu. Vyšlo totiž najevo, že snímek se odkládá až na příští rok, přesněji na 26. 4. 2024. Důvod lez asi vcelku snadno uhádnout.

Ano, skutečně za tím stojí momentální stávka herců a scenáristů. Tvůrci evidentně chtějí pro film zajistit co nejlepší propagační kampaň, ovšem té se momentálně herci kvůli stávce zúčastnit nemohou. To byl se vší pravděpodobností jeden z hlavních důvodů, proč se premiéra o více než půlrok odložila. Snímek se taktéž neobjeví ani na filmovém festivalu v Benátkách, který má začít na konci příštího měsíce.

Primární postavou ve filmu se každopádně stane Tashi Duncan (Zendaya), nadějná mladá tenistka, která má před sebou velice slibnou kariéru ve světě sportu. Následně se do ní zakoukají Art (Mike Faist) a Patrick (Josh O'Connor), další dva mladí tenisté, kteří se nechali krásou a dovednostmi Tashi vyloženě okouzlit. A i přestože se zdá, že skončí v posteli s oběma mladíky, nakonec se provdá za Arta, který se posléze stane i jejím trenérem.

Jak ale roky plynou, Tashinina zlatá éra ve světě tenisu rázem dospěje ke svému konci. Jistou záchranou ale může být nadcházející grandslamový turnaj, ovšem na něm se objeví i Patrick, čímž se celá trojice opět střetne.  

Snímek zrežíroval Luca Guadagnino, jemuž například vděčíme za překrásné romantické drama Dej mi své jméno (2017). Je také zodpovědný za natočení dramatu Oslněni sluncem (2015) a remaku slavného hororu Suspiria (2018). Scénáře ke snímku Challengers se ujal Justin Kuritzkes.

Dále se ve snímku představí herci jako Jake Jensen, Faith Fay, A.J. Lister, Scottie DiGiacomo, Sid Jarvis, Charles Massey, Keanu Ham a Andre Gadbois.