Rok 2022 nebyl pro horory vůbec špatný. Mezi ty nejpovedenější ale zcela bezpochyby patří Barbar, který napsal a natočil režisér Zach Cregger. Na jeho první hororové dílo se jednalo opravdu parádní a v jistých momentech i řádně znepokojivou podívanou, kterou skvěle doplňovali herci jako Georgina Campbell, Bill Skarsgård a Justin Long. A jak už od minulého roku víme, Cregger údajně připravuje další hororový projekt, který má být mnohem divnější a ambicióznější.

Společnost New Line Cinema nedávno potvrdila, že od Creggera obdržela hotový scénář na snímek jménem Weapons, který by mohl být onou další hrůznou jízdou. Film by se měl začít natáčet někdy v druhé polovině roku, přičemž by se mělo jednat o exkluzivitu pro kina. O snímek se údajně přetahovaly firmy jako Universal, Netflix a Sony, ale New Line Cinema z toho nakonec vyšel vítězně. 

Scénář opět pochází od Creggera, který se taktéž ujme otěží režie a jednoho z producentů. Na filmu má údajně pracovat také mnoho členů z týmu zmíněného Barbara, jmenovitě například Roy Lee, J.D. Lifshitz, Raphael Margules a Miri Yoon. Detaily o samotném ději se však stále drží v tajnosti, jisté je jen to, že opět půjde o jakousi hororovou podívanou. Je možné, že bude nějakým způsobem navazovat na Barbara? To se holt budeme muset nechat překvapit.

Richard Brener, šéf New Line Cinema, každopádně nedávno prohlásil, že se moc těší na spolupráci s Creggerem a jeho týmem, přičemž zároveň doufá, že budou moct v budoucnu onu spolupráci rozšiřovat skrze další filmy. Pokud má hlavní část produkce začít až ve druhé polovině roku, filmu bychom se v kinech měli dočkat odhadem tak někdy v létě roku 2024. V následujících měsících se snad dozvíme, o čem přesně bude nový Creggerův horor pojednávat. 

Zajímavé také je, že Cregger má stále schovaný v šuplíků svůj scénář na film o Batmanovi, který by údajně jednoho dne velice rád natočil. V rozhovoru pro Discussing Film z minulého roku vyšlo najevo, že by byl klidně ochotný sejít se s Jamesem Gunnem, režisérem a jedním z šéfů DC Films, aby mu ho představil.

Nyní se však chce naplno věnovat svému novému hororu, který svou kvalitou snad nebude dělat Barbarovi ostudu.