Filmař Louis Leterrier má momentálně plné ruce práce s druhou částí Rychle a zběsile 10 (2023), která by měla dorazit za rok. Francouzský filmař si už během své kariéry, v rámci které nám nadělil slavné snímky jako Kurýr (2002), Neuvěřitelný Hulk (2008) nebo Podfukáři (2013), osahal akční žánr, fantasy a thrillery.

Se svým dalším titulem ale vstoupí do krapet neprozkoumaných vod. Leterrier pro nás totiž připravuje sci-fi horor, který ponese název 11817. Příběh by se měl zaměřit na čtyřčlennou rodinku, kterou v jejich domě na neurčitou dobu uvězní jakési nevysvětlitelné síly. Postupně tak začnou přicházet nejenom o moderní luxus, ale také nezbytné věci pro život. Rodinka se proto bude muset naučit vynalézavosti a přelstít toho (nebo to), kdo je drží v pasti. 

Leterrier se postará o režii, scénář si vzal pod palec Matthew Robinson, který například napsal dobrodružné snímky Dora a ztracené město (2019) a Láska a příšery (2020).

Režisér se každopádně na výrobu filmu velice těší, podle jeho slov čeká na diváky zážitek, na který jen tak nezapomenou. Momentálně by měl probíhat casting, tudíž za několik týdnů, případně i měsíců, bychom se mohli dozvědět, kdo všechno se ve filmu vlastně objeví.

Dále na snímek dohlíží studia Carrousel Studios, Rocket Science, Thank You Studios, Chernin Entertainment a 3 Arts Entertainment.

Jsme každopádně velice zvědaví na to, nakolik schopně si Leterrier s tímto žánrem poradí.

Filmař působil i v seriálovém světě, ve kterém točil pro série jako Temný krystal: Věk vzdoru (2019) a Lupin (2021). Jeho sci-fi horor 11817 zatím nemá oficiální datum premiéry.