Rozhodně se nedá říct, že by na Disney+ mířilo málo seriálů a sérií ze světa Star Wars. Už na konci příštího týdne dorazí Obi-Wan Kenobi, ještě letos má přijít také Andor, tedy série zaměřená na Cassiana Andora z filmu Rogue One: Star Wars Story a senátorku a vůdkyni Povstalecké aliance Mon Mothmu, zatímco příští rok přijde hraná Ahsoka. Na konci letošního roku nebo začátkem toho příštího se má dostavit ještě třetí sezóna Mandaloriana a zapomínat bychom neměli ani na projekty Star Wars: Lando, A Droid Story či druhou sezónu animovaného spin-offu Star Wars: The Bad Batch.

Protože éra vrcholné Republiky nemůže navždy zůstat doménou knih a komiksů, ve vývoji je také série The Acolyte, zasazená do období zhruba 100 let před událostmi filmu Star Wars: Skrytá hrozba. Ta by se měla podle dostupných informací zaměřit na to, jak Sithové operovali v pozadí Republiky a jak se vlastně mohlo stát, že se Sheev Palpatine alias Darth Sidious dostal až do pozice kancléře, aniž by rytíři Jedi zjistili, že jim přímo před nosem splétá intriky a internetové memy sithský lord.

K tomuhle všemu teď můžeme připočíst ještě jeden seriálový Star Wars projekt určený pro Disney+. Magazín Vanity Fair přiblížil existenci série s pracovním označením Grammar Rodeo. Tu připravuje dvojice Jon Watts a Christopher Ford, kteří se postarají jak o vznik celého projektu, tak o výkonnou produkci. Watts se přitom v posledních letech proslavil zejména jako režisér Spider-Mana v rámci MCU, konkrétně filmů Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Daleko od domova a konečně Spider-Man: Bez domova. Christopher Ford je zase podepsán jako scenárista pod Homecomingem.

Zatím nevíme, o čem Grammar Rodeo bude, podle Vanity Fair je však příběh seriálu zasazený do období po šesté filmové epizodě s podtitulem Návrat Jediho/Jediů. Jinými slovy jde o období rozpadu Impéria, do něhož je zasazen už Mandalorian, stejně jako série The Book of Boba Fett a Ahsoka. Uvnitř Lucasfilmu má být projekt přirovnáván k dobrodružným filmům pro náctileté, které v 80. letech minulého století produkovala společnost Amblin Entertainment. Pokud vám tento název nic neříká, řekneme jen jedno - E.T. - Mimozemšťan. Tvůrci už dokonce mají shánět čtyři dětské herce ve věku 11 až 12 let.

O povaze celého projektu by mohl něco napovědět i původ pracovního názvu Grammar Rodeo. Ten podle Vanity Fair vychází z epizody Bart na cestě, která je součástí šesté řady bohužel nesmrtelného animovaného seriálu Simpsonovi. V něm Bart získá falešný řidičák, půjčí si auto a spolu s Milhousem, Nelsonem a Martinem dojede až na Světovou výstavu v Knoxvillu ve státě Tennessee. Jestli mají hrdinové nového Star Wars seriálu prožít něco podobného, snad si alespoň koupí lepší paruky...