Člověk občas musí až s údivem vykulit oči, když si uvědomí, že Paul Thomas Anderson, jeden z nejlepších filmařů současnosti, stále ještě nemá žádného Oscara. Kalifornský režisér a scenárista nám v minulosti nadělil vynikající snímky jako Magnolia, Až na krev a Nit z přízraků. Minulý rok nám navíc představil komediální drama Lékořicová pizza, za které byl Anderson nominován hned na tři zlaté plešouny, ale bohužel ani jednu z nominací neproměnil.

Zkrátka a dobře, když má vyjít nějaký nový Andersonův snímek, filmoví nadšenci by měli zbystřit. Nedávno ale vyšlo najevo, že na příští projekt od slavného filmaře nakonec nebudeme muset dlouho čekat. Ještě před premiérou Lékořicové pizzy se šířily zvěsti o tom, že Anderson už připravuje svůj další film. Nyní se ony zvěsti potvrdily. 

Momentálně má totiž probíhat casting na nový režisérův snímek, který však zatím nemá žádný oficiální název. Šéfkou castingu se stala Cassandra Kulukundis, která s Andersonem pracovala například na jeho filmu Hříšné noci z roku 1997. Tvůrci tak údajně hledají herečku ve věku 15-16 let, která by měla být fyzicky zdatná a mít zkušenosti s bojovým uměním. Hlavní část produkce by ale měla začít už někdy během léta příštího roku, přičemž natáčet se má opět v Los Angeles.

Bohužel zatím nevíme, o čem přesně by měl snímek být, ale Anderson v minulosti několikrát prohlásil, že by jednoho dne rád natočil film z L.A., jenž by se odehrával ve 40. letech a zaměřoval by se na uměleckou a hudební scénu afroamerické komunity. Teprve čas ukáže, zda se něčeho takového dočkáme v režisérově chystaném filmu. 

Paul Thomas Anderson byl během své kariéry nominován na hned několik Oscarů, jmenovitě za filmy jako Hříšné noci, Magnolia, Až na krev, Inherent Vice, Nit z přízraků a Lékořicová pizza.

A už by rozhodně bylo načase, aby se talentovaný filmař nějakého ty zlaté sošky od Akademie dočkal. Podaří se mu to z jeho chystaným filmem? To se necháme překvapit.