Rozporuplně přijímaný režisér M. Night Shyamalan, který nám letos nadělil thriller Někdo klepe na dveře, se rozhodně nefláká. Ještě před začátkem stávky herců začal natáčet svůj další film, který ponese název Trap. A v půlce příštího měsíce by se zase měl vrhnout na natáčení dalšího filmového projektu, který se zas nazývá Good Grades.

Zajímavé každopádně je, že Shyamalan bude moct s natáčením začít i přes zmíněnou hereckou stávku. Režisér totiž se stávkující organizací SAG-AFTRA dosáhl určité dohody, díky které jeho film dostal výjimku a může tak vstoupit do hlavní části produkce.

Bohužel není známo, jak přesně se Shyamalanovi podařilo dohody dosáhnout, jisté je jen to, že si se stávkou nemusí dělat starosti. První klapka filmu Good Grades by tak měla padnout 16. 10. 2023 v Kanadě. 

Vypadá to, že Shyamalan má v šuplíku ještě spoustu námětů, letos v únoru totiž podepsal se studiem Warner Bros. víceletou smlouvu o režii a produkci, v rámci které natočí pro společnost řadu filmových projektů.

Co se týče jeho dvou výše zmíněných připravovaných titulů, tedy Trap a Good Grades, tak zatím o nich nevíme téměř zhola nic. Jeden z nich by každopádně měl být jakýmsi thrillerem, což zrovna u Shyamalana opravdu není nic překvapivého. Režisér ale zároveň uvedl, že se bude jednat o velice neobvyklou a unikátní podívanou, alespoň tedy v porovnání s jeho předchozí tvorbou. Z příběhu je každopádně nadšený, nemůže se tudíž dočkat, až ho bude moct představit i divákům. 

Snímek Trap by měl vyjít 2. 8. 2024, co se titulu Good Grades týče, tak zde datum premiéry nemáme, je ale možné, že Warneři ho budou chtít vydat také už příští rok. To se holt necháme překvapit.

Příští rok v létě zamíří do kin i vůbec první film Shyamalanovy dcery Ishany, která natočila adaptaci knihy The Watchers roku 2021. Ta se v kinech objeví 7. 6. 2024. Sám Shyamalan se na projektu podílel jako jeden z producentů, objevit by se v něm měly herečky jako Dakota Fanning, Georgina Campbell a Olwen Fouéré.