Už zítra bude mít v kinech premiéru nový krvavý horůrek jménem X, o kterém jsme psali téměř před dvěma měsíci. Snímek by se měl odehrávat v roce 1979 v Texasu, přičemž se zaměří na skupinku mladých lidí, kteří se rozhodnou natočit pornografický film. Jeden z místních je následně doveze na místo, které je pro tyto účely více než ideální. Oním místem je odlehlá farma, na které přebývá jistý postarší manželský pár. Zprvu se zdá, že všechno půjde hladce, nicméně mladí filmaři netuší, že již brzy jim všem půjde o život. Manželka vlastníka farmy totiž trpí jakousi hrůznou nemocí, díky které po nocích začne terorizovat každou živou duši, která se nachází v okolí. Diváci si proto mohou být jistí, že poteče krev. Horor by tak měl vzdát hold filmařské éře nezávislého filmu na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let.

Ale jak se zdá, režisér Ti West chce ze svého snímku udělat rovnou celou sérii. Dočkáme se totiž nejenom pokračování, ale i prequelu, který je již dokonce natočený. 

West si dal na celém projektu opravdu hodně záležet. Scénář k prequelu totiž sepsal už několik týdnů před zahájením produkce filmu X. A během samotného natáčení se rozhodl, že přímo na onom place prequel hned natočí. Ten ponese název Pearl, vrátit by se do něho měla herečka Mia Goth, která ve filmu X ztvárnila Maxine, jednu z hlavních protagonistek snímku. Svou předešlou roli si ale nezopakuje, místo toho ztvární mladší verzi výše zmíněné nebezpečné stařeny, která hlavní hrdiny ve filmu X terorizuje. West také prequel natáčel se členy štábu z Avatara 2, kteří měli od natáčení nadcházejícího sci-fi velkofilmu pauzu. Režisér uvedl, že prequel odpoví na některé otázky, které si budou diváci pokládat po zhlédnutí filmu X. Zaměří se také na samotnou minulost oné farmy, která měla ve skutečnosti být pouhopouhým malým hotýlkem. Sám West o prequelu každopádně řekl následující:

,,Pokud je „X“ o tom, nakolik autorská éra nezávislého filmu ovlivňuje lidi, tak Pearl zas bude o ovlivňování lidí po hollywoodském způsobu.“

Prequel Pearl je momentálně ve finální fázi postprodukce, přičemž se očekává, že zcela dokončený bude už za dva měsíce. West se už navíc připravuje na další díl ze své nové série, který zas bude pokračováním filmu X. Režisér momentálně pracuje na scénáři, přičemž už odhalil, že třetí snímek se zaměří na další éru filmařiny.

Snímek X každopádně vyjde už zítra, tedy 18. 3. 2022. V hlavních rolích se představí herci jako Jenna Ortega, Brittany Snow a Scott Mescudi.