Původně italský režisér Panos Cosmatos v roce 2018 natočil působivý snímek Mandy – Kult pomsty, který svým stylem působil dojmem, jako kdyby ho natočil sám ďábel s brkem trávy v puse. Mandy patří mezi filmy, které spadají do onoho období, kdy Nicolas Cage přijímal jednu roli za druhou, aby mohl následně splatit některé své účty. A i přestože ne všechny považuje za povedené, již několikrát prohlásil, že na Mandy je náležitě pyšný. Film se u diváků dočkal poměrně rozporuplného hodnocení, někteří ho vychvalovali do nebes, další ho zas považovali za totální odpad. Kritici si ale celkově snímek vychvalují, navíc se jedná o jeden z posledních projektů, na kterém pracoval vynikající islandský skladatel Jóhann Jóhannsson, jenž bohužel v roce 2018 zemřel.

Fanoušky filmu proto určitě potěší, že Cosmatos pracuje na dalším bizarním projektu. 

Tím by měl být snímek jménem Nekrokosm, který vznikne pod ochranou rukou společností XYZ Films a A24. Cosmatos si vezme na starost režii, o scénář se zas postará filmařka Maegan Houang, která se například podílela na tvorbě sci-fi seriálu Dva světy z roku 2017. A o čem film přesně bude? Údajně se má jednat o určitý mix fantasy a sci-fi, který se bude odehrávat v jakési hluboké a podivné galaxii. V ní budou spolu v klidu a míru žít dva milenci, nicméně jejich radostný život naruší hrozivá invaze, která jejich harmonii přetvoří na noční můru. Ano, zní to hodně podobně výše zmíněné Mandy, ale necháme se překvapit, co všechno pro nás tvůrci chystají.

Celý projekt se zatím nachází ve velice brzkých fází vývoje, nicméně rozhodně se máme na co těšit. Oficiální premiéra však ještě stanovená není, stejně tak ani nevíme, kdo všechno si v připravovaném filmu zahraje. A24 proslulo především díky tomu, že pod jeho taktovkou vznikají většinou temné, pomalé a zvláštní snímky, které rozhodně nejsou pro masy.

 Viděli jste Mandy – Kult pomsty?