Pozor - Článek obsahuje spoilery jak k původní verzi Lesního ducha, tak i k jeho rebootu.

V roce 2013 natočil režisér Fede Alvarez reboot na legendární horor Sama Raimiho jménem Lesní duch (Evil Dead). A překvapivě se dočkal poměrně velkého úspěchu. Z rozpočtu 17 milionů dolarů film nakonec vydělal až 97 milionů, přičemž se dočkal i relativně velké chvály jak od kritiků, tak i od diváků. Dějství filmu se dosti podobá originálu – skupinka mladých lidí zavítá do odlehlé chaty v lesích, kde objeví jakousi pradávnou knihu. Po hlasitém předčítání určitých pasáží však vypustí mezi sebe démonickou bytost, která jim ze života udělá vyložené peklo. Na rozdíl od Raimiho verzí, kde roli hlavního protagonisty Ashe ztvárnil Bruce Campbell, jsme se však na konci filmu nedočkali žádného cliffhangeru, kdy hlavní postavu na poslední chvíli těsně před závěrečnými titulky potkalo něco hrozivého. Miu, jedinou přeživší celého příběhu, po opravdu hodně krvavé porážce démona čekal v podstatě ničím nenarušený happy end.

Ale jak se zdá, to původně nebylo vůbec v plánu. Alvarez totiž na svém Twitteru nedávno zveřejnil původní konec, který měl mnohem temnější nádech. Podívat se na něj můžete níže. 

Znalci celé hororové série určitě poznají, že stejným způsobem končil i Raimiho Lesní duch. Jak ale sám Alvarez píše, byl to právě Sam Raimi, který mu použití tohoto konce rozmluvil. Ten totiž podotkl, že po všech těch hrozivých věcech, které Mia podstoupila, si zaslouží přežít. Nutno ovšem podotknout, že i když podobným způsobem končí i originál, tedy kdy kamera představuje pohled démona, který se následně vrhne na hlavního hrdinu, tak Ash události prvního dílu přežil.

Po úspěchu rebootu Alvarez v hororovém žánru pokračoval. A dá se říct, že poměrně úspěšně. V roce 2016 světu představil působivý horor Smrt ve tmě, který se minulý rok dočkal i pokračování. 

Ale hlavně nesmíme zapomenout na to, že nový film ze série Evil Dead dorazí už letos. A to někdy ke konci roku. Snímek ponese název Evil Dead Rise, přičemž režie se tentokrát ujal Lee Cronin. Ten už má za sebou také pár hororových podívaných, například snímky jako Minutes Past Midnight a The Hole in the Ground, nicméně Evil Dead bude bezpochyby jeho největším projektem. K výrobě bylo údajně využito více než 6500 litrů umělé krve, zároveň bychom také měli očekávat opravdu vážnou a temnou podívanou, která humorem příliš oplývat nebude.

Jste fanoušci série Evil Dead?