Režisér Adam Wingard sice začínal na hororech, nicméně obzvlášť úspěšnými se staly jeho dva poslední natočené tituly, kterými byly snímky Godzilla vs. Kong (2021) a letošní pokračování Godzilla x Kong: Nové impérium.

Druhý zmíněný snímek se v kinech stal krásnou trvalkou, která utržila už skoro 564 milionů dolarů, zároveň to z něho dělá druhý komerčně nejúspěšnější titul v rámci MonsterVerse. A už nějaký čas víme, že Warneři a studio Legendary Pictures hodlají univerzum slavných obrovitánských monster i nadále rozšiřovat. Chystá se už proto nový film, který napíše scenárista Dave Callaham (Expendables: Postradatelní).

Server The Hollywood Reporter ale hlásí, že Wingard už ho tentokrát nenatočí. Filmař se hodlá od Godzilly a Konga přesunout k jiným projektům. 

Žádné velké překvapení to ale vlastně není. Už nějaký čas víme, že Wingard chystá pro studio A24 akční horor jménem Onslaught, tudíž na další titul z MonsterVerse už nebude míst čas. Zdroje výše zmíněného serveru také tvrdí, že pokud by se režisér chtěl v budoucnu k franšíze vrátit, bude mít dveře otevřené. Jednoho dne se to určitě stát může, protože filmař se nechal slyšet, že má víc příběhů k odvyprávění.

Zdá se ale, že momentálně je Onslaught jeho prioritou. Warner Bros. a Legendary tak nyní musí najít vhodného režiséra, který bude ve značce pokračovat. 

Komerčně nejúspěšnějším filmem z MonsterVerse je zatím i nadále Kong: Ostrov lebek (2017), který celosvětově utržil přes 568 milionů dolarů, Nové impérium by ho ale mělo během následujících týdnů bez problémů překonat. O čem ale nový snímek bude, zatím bohužel nevíme.