Toxický mstitel se vrací! Tentokrát ovšem v trochu jiném a zmutovaném kabátku. Už nějakou dobu víme, že studio Legendary Pictures připravuje remake stejnojmenného satirického snímku z roku 1984, o nějž se postarali Lloyd Kaufman a Michael Herz. A nyní zde konečně máme první fotku a plakát, prohlédnout si je můžete níže. Jak už je navíc známo, zveřejnění plakátu by mohlo zároveň naznačovat, že za rohem už může být také první oficiální trailer.

Příběh chystaného filmu se bude točit kolem zesměšňovaného údržbáře Winstona Gooze, kterého si zahraje Peter Dinklage (Hra o trůny). Ten následně vážně onemocní, nicméně jeho zaměstnavatel nad tím jen mávne rukou. Proto se ho Winston pokusí okrást, nicméně během toho spadne do kádi s toxickým odpadem, což ho transformuje v hrozivé monstrum. Touha po pomstě však z něho nevymizela. 

Na vydané fotce se zcela nepochybně nachází právě Peter Dinklage v roli Winstona, který už drží svůj strašlivý toxický mop, aby s ním rozpoutal náležitě pořádný chaos. Z původního filmu vzešla hned tři další pokračování, přičemž pro mnohé je tato filmová série milovanou klasikou. O práva na remake se přetahovala nejrůznější studia, až teprve v roce 2019 zvítězila výše zmíněná společnost Legendary Pictures, která se rozhodla slávu původní značky obnovit.

Během let byl chystaný remake spojován s různými hereckými jmény, mezi něž patřil třeba i Arnold Schwarzenegger, ovšem v roce 2020 bylo rozhodnuto, že snímek povede právě Dinklage. Těšit bychom se každopádně měla na řádně šílenou, absurdní a i krvavou podívanou, která navíc bude kvůli nahotě a násilí mládeži nepřístupná. 

O scénář a režii se postaral herec Macon Blair, který v roce 2018 napsal vcelku nedoceněný thriller Zastavte temnotu od Netflixu. Jeho celovečerním režijním debutem byl zas krimi thriller I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017).

V remaku Toxického mstitele se dále objeví herci jako Jacob Tremblay, Kevin Bacon, Elijah Wood, Jane Levy, Taylour Paige, Julia Davis, Sarah Niles, Spencer Wilding a Jonny Coyne.

Snímek bude premiérovat příští měsíc na americkém festivalu Fantastic Fest, stále ale zatím není známo, kdy přesně se podívá také do kin.