Legendární John Woo, což je jméno, které by měl zcela jednoznačně znát každý milovník akčního žánru, se vrací do západního filmového světa. Nejenže by nám měl v budoucnu nadělit unikátní thriller jménem Silent Night, v němž údajně nemá padnou jediné slovo, ale také si už brousí zuby na remake svého slavného hongkongského filmu Killer z roku 1989. Chystaná předělávka už má od konce minulého léta na palubě svou hlavní hvězdu, kterou se stane Omary Sy, herec z titulů jako Nedotknutelní (2011), X-Men: Budoucí minulost (2014) a Jurský svět: Nadvláda (2021).

Server Deadline ale nedávno oznámil jméno herečky, která se k Syovi připojí v jedné z primárních rolí. V remaku Killera si totiž zahraje Nathalie Emmanuel, britská herečka, která se obzvlášť proslavila pro svou roli poradkyně Missandei ze seriálu Hra o trůny (2011). Znát ji ale mohou také milovníci filmové série Rychle a zběsile, kde ztvárnila postavu Ramsey. 

Původní hongkongská verze Killera se zaměřuje na profesionálního zabijáka, kterého ztvárnil charismatický Chow Yun-fat. Ten přijme svou vůbec poslední zakázku, aby mohl získat peníze pro ženu, kterou nechtěně oslepil. Vše se ale samozřejmě zvrtne, v rámci čehož se proti němu obrátí jeho bývalý kolegové. Pokud by remake sledoval stejné dějství, Emmanuel by v tom případě mohla ztvárnit právě onu zmíněnou slepou ženu, která je jednou ze tří hlavních postav. Kromě ní a našeho titulního zabijáka do této trojce patří ještě schopný policejní inspektor, kterého v původním filmu ztvárnil Danny Lee. Ale je samozřejmě možné, Woo se rozhodne předělávku vzít zcela jiným směrem.

Nutno připomenout, že v roce 2018 už k jednomu pokusu o natočení remaku Killera došlo, tehdy však měla hlavní postavu ztvárnit herečka Lupita Nyong´o, která se proslavila díky filmům jako Black Panther a My. Projekt byl však nakonec zrušen. 

Americký remake má vzniknout pod dohledem streamovací služby Peacock, přičemž Woo by se měl opravdu znovu postarat o režii. Woo se tak do západních produkcí vrátil po téměř 20 letech, jeho posledním americkým filmem byl akční thriller Výplata, který vyšel v roce 2003. Následně se ale vrátil do své rodné Číny, kde například natočil historické snímky jako Čch´ pi a Krvavé pobřeží.

Remaku Killera bychom se měli dočkat ještě letos, přičemž u nás by se měl eventuálně objevit na streamovací službě SkyShowtime. Jelikož je snímek určen pro stream, tak se zdá, že nebude mít žádný ohromující rozpočet. Necháme se proto překvapit, co pro nás slavný čínský režisér vlastně kuchtí.