Americký filmař Jeremy Saulnier, jehož filmografie se skládá s poněkud nedoceněných titulů jako Zastavte temnotu (2018), nám po letech nadělí svůj další celovečerní film. Tím se stane akční thriller jménem Rebel Ridge, ve kterém se v hlavní roli objeví Aaron Pierre (Čas). Netflix už vydal oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Herec ztvární Terryho Richmonda, který přijíždí do městečka Shelby Springs s prostou, ale naléhavou misí – složit kauci za svého bratrance a zachránit ho před hrozícím nebezpečím. Když ale místní ochránci zákona nespravedlivě zabaví Terryho celoživotní úspory, je nucen vyrazit do boje proti místnímu policejnímu šéfovi Sandymu Burnneovi (Don Johnson) a jeho ozbrojeným podřízeným. Terry následně objeví i nečekaného spojence, kterým se stane soudní úřednice Summer McBride (AnnaSophia Robb). Oba dva se v odlehlém městečku zapletou do hluboce zakořeněného spiknutí.

Jeremy Saulnier se postaral jak o scénář, tak i o režii. Mezi jeho další filmy patří ještě krimi thriller Blue Ruin (2013) a horor Green Room (2015).

Dále hrají James Badge Dale, James Cromwell, Emory Cohen, Brannon Cross, Rhonda Johnson Dents a další.

Na Netflixu od 6. 9. 2024.