Nakladatelství HarperCollins oznámilo spolupráci se známým filmovým režisérem Quentinem Tarantinem. Fanoušky jeho posledního snímku jistě potěší, že autor se rozhodl navrátit právě k příběhu herce Ricka Daltona a jeho kaskadéra Cliffa Boothe a převést jej do knižní podoby. Výsledný produkt by však neměl být jen „knižní kopií“, ale měl by příběh rozšířit. 

Datum vydání paperbacku, e-knihy i audioknihy je zatím plánováno na léto roku 2021, na podzim by měla dorazit luxusní edice v tvrdé vazbě. 

„V sedmdesátkách jsem vyrůstal právě na filmových novelizacích. A dodnes chovám k tomuto žánru obrovskou lásku,“ vysvětluje americký režisér, proč se rozhodl knihu napsat. 

Přečtěte si také: The Movie Critic příštím filmem Quentina Tarantina nebude, režisér z projektu vycouval

Nakladatelství však zmiňuje i další knihu. Kromě Tenkrát v Hollywoodu totiž Tarantino plánuje vydat ještě Cinema Speculation, sbírku esejů, recenzí a dalších svých spisů týkajících se filmů éry 70. let. 

Tarantino se již v minulosti zmínil, že si dovede představit, že by svou filmografii uzavřel v pořadí desátým filmem, od plátna a kamer se chtěl přesunout k psaní prózy a dramatu. Současné zprávy nasvědčují tomu, že minimálně posledný zmiňovaný krok dodrží.