Na konci minulého měsíce jsme se dočkali takového krapet menšího šoku ohledně zprávy, která se týkala nadcházející antihrdinské MCU týmovky Thunderbolts. Ovšem vzhledem ke všem těm zapeklitostem, kterými si momentálně Marvel prochází, to pro některé možná zas až takové velké překvápko nebylo. Vyšlo totiž najevo, že MCU snímek Thunderbolts přivítal na palubu nového scenáristu, kterým se stal filmař Lee Sung Jin. Ten se údajně pustil do přepisování původního scénáře k filmu, o nějž se zas staral Eric Pearson. Scénář se však nepřepisuje kompletně, údajně má jít jen o určité části.

Jak už dlouho víme, do týmu Thunderbolts budou patřit postavy jako Yelena Belova (Florence Pugh), Winter Soldier (Sebastian Stan), Red Guardian (David Harbour), Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus), Ghost (Hannah John-Kamen), Taskmaster (Olga Kurylenko), U.S. Agent (Wyatt Russell ) a Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross (Harrsion Ford).

Nyní už ale možná známe jeden z hlavních důvodů, proč se Marvel rozhodl k projektu upsat někoho jiného. 

Známý insider Jeff Sneider odhalil, že původní scénář se potýkal se stejným problémem, který měl například i Sebevražedný oddíl (2016) od Davida Ayera. Přesněji to znamená, že snímek se až příliš zaměřoval jen na určité postavy z týmu, přičemž další zas byly odsunuty do pozadí. Kvůli tomuto nadržování pak někteří hrdinové neměli šanci pořádně zazářit. Podle všeho dával původní scénář k Thunderbolts do popředí především postavy z marvelovky Black Widow (2021), to znamená, že se patrně primárně zaměřoval na Yelenu, Red Guardiana a Taskmastera. Aby si tudíž svou chvilku slávy užily i další postavy, scénář se přepsal tak, aby neopomíjel i další členy týmu.

Pokud je to ale pravda, tak by to nemuselo být zas až tak překvapivé, protože právě Eric Pearson, autor původního scénáře, napsal i zmíněnou Black Widow. Evidentně měl tak nutkání trochu nadržovat postavám, se kterými už v minulosti pracoval. Informace o přepisování jsou ale i tak trochu děsivé, protože natáčet by se mělo začít už někdy během června/júna. Je ale samozřejmě možné, že Lee Sung Jin na přepisování pracuje už několik měsíců, ale i tak jsou určité obavy rozhodně na místě. 

K režii filmu je upsaný Jake Schreier, který je zodpovědný za snímky jako Robot a Frank (2012) a Papírová města (2015). Lee Sung Jin, s nímž navíc Schreier pracoval na nedávno vydaném Netflix seriálu Ve při, dále psal epizody pro série jako Silicon Valley (2014), Tuca & Bertie (2019) a Dave (2020). Ve filmu by se měl také objevit Steven Yeun, který možná ztvární mocného komiksového superhrdinu jménem Sentry.

Oficiální premiéra Thunderbolts je stanovená na 25. 7. 2024.