Vlastně to byla jen otázka času. Po všech těch plakátech a mini teaserech k nám konečně doputoval první trailer na snímek Želvy Ninja: Mutantní chaos, ve kterém se nám představí milovaná a ikonická čtveřice želvích hrdinů. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Snímek nám tentokrát nadělil herec a „věčný teenager“ Seth Rogen, který by měl propůjčit hlas mutantovi Bebopovi, a televizní stanice Nickelodeon. Samotný příběh by se tentokrát měl zaměřit na období, kdy všichni čtyři želví hrdinové, tedy Michelangelo (Shamon Brown Jr.), Donatello (Micah Abbey), Raphael (Brady Noon) a Leonardo (Nicolas Cantu), byli ještě zelenáči. A to nejenom vzhledově. Upoutávka nám tak ukáže sekvenci, ve které všichni čtyři protagonisté konečně vylezou ze svého brlohu ve stokách, aby se trochu pocvičili v bojovém umění. A to samozřejmě zahrnuje meče, vidlice sai, shurikeny, nunčaky a hole. 

A i přestože druhá půlka traileru dává jasně najevo, že naše čtveřice bude bojovat se zločinem a patrně i armádou setsakramentsky nebezpečných mutantů, ještě stále se toho bude muset hodně naučit. Stát se hrdiny ulice přece nejde přes jednu noc. Ale kdo ví. Sám Rogen každopádně v minulosti uvedl, že se chce zaměřit především na teenagerovská léta želv, aby mohli být diváci svědky vývoje jejich charakterů.

Fanoušci se ale samozřejmě mohou těšit také na starou dobrou April O'Neil, největší a nejznámější lidskou spojenkyni Želv Ninja, které v nadcházejícím dobrodoružství propůjčí hlas Ayo Edebiri. Spolčenými silami se tak pokusí sundat mocnou newyorskou zločineckou organizaci, ale samozřejmě jim to tak trochu přeroste přes hlavu. Jedno je každopádně jisté. Hladce to určitě nepůjde. Ale tím líp, protože to bude pro naše milované želvičky skvělá zkušenost. Samozřejmě tedy za předpokladu, že ji přežijí. 

Snímek se také může chlubit celou řadou slavných hereckých jmen. Představí se nám tak například následující hvězdy: John Cena jako Rocksteady, Hannibal Buress jako Genghis Frog, Rose Byrne jako Leatherhead, Jackie Chan jako Splinter, Ice Cube jako Superfly, Natasia Demetriou jako Wingnut, Giancarlo Esposito jako Baxter Stockman, raper Post Malone jako Ray Fillet, Paul Rudd jako Mondo Gecko a Maya Rudolph jako Cynthia Utrom.

Přidejte k tomu ještě velice podmanivý styl animace, který nás bude provázet celým snímkem, a rázem máte recept na opravdu slibně vyhlížející podívanou.

O režii se navíc postaral Jeff Rowe, který má za sebou známé animované seriály jako Městečko Záhad (2012) a Rozčarování (2018). Scénář zas zpracoval Brendan O'Brien, který se Sethem Rogenem pracoval na obou dvou dílech komedie Sousedi.

Oficiální premiéra u nás je stanovená na 3. 8. 2023.