Poněkud nenápadným animákem letošního roku je novinka jménem Ptáci stěhováci od studia Illumination, které nám nadělilo filmové série jako Já, padouch a Mimoni. To nedávno vydalo další plnohodnotný trailer, který si můžete pustit výše.

Podle studia se tak můžeme těšit na napínavé a zábavné dobrodružství s dobrým tempem, ke kterému si bude moci sednout celá rodina. A když už mluvíme o rodině, tak právě na jednu takovou se nadcházející snímek zaměří. Jednat se ale bude o kachní rodinku, jejíž hlavou je věčně starostlivý Mack (Kumail Nanjiani). Ten je přesvědčen, že okolní svět je plný nástrah a nebezpečí, proto je nejlepší zůstat hezky u domovského rybníčku. Jeho manželka Pam (Elizabeth Banks) na to však má trochu jiný názor. 

Nakonec tak Macka přesvědčí, aby se ještě společně s dětmi Daxem (Caspar Jennings) a Gwen (Tresi Gazal) a strýcem Danem (Danny DeVito) vydali na velkolepou a nezapomenutelnou dovolenou. Následně proto opouští americký venkov a vydají se na dlouho cestu, jejíž cílem je exotická Jamajka.

Jejich výprava však nebude vůbec probíhat hladce. Kachní rodinka se totiž vydá krapet špatným směrem, což ji nakonec přivede do obrovského a zalidněného New Yorku. A jak je z traileru zřejmé, zde na ně čeká dobrodružství na každém kroku. 

O režii se postaral Benjamin Renner, který má za sebou povedené animáky O myšce a medvědovi (2012) a Velký zlý lišák (2017). Scénář zas zpracoval Mike White, tvůrce a hlavní scenárista známého seriálu Bílý lotos (2021), který napsal třeba i povedenou komedii Škola rocku (2003).

Dále ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Keegan-Michael Key, David Mitchell, Awkwafina a Carol Kane.

Do českých kin se snímek podívá 21. 12. 2023.