Nedávno jsme vás informovali o knižním hororu Přízraky domu Carrowů, který trpěl typicky kýčovitou hororovou zápletkou se strašidelným domem a partou lidí uvězněných v něm. Autorka Darcy Coates psala všechny své knihy ve stejném duchu a většina čtenářů si stěžovala, nebo spíše upozorňovala, že se jedná o ten typ knihy, kterou přečtete, založíte a už nikdy si na ní nevzpomenete.

Tentokrát však pro vás v žánru hororu (thrilleru) máme něco zajímavějšího, ještě navíc od českého autora - velmi mladého Martina Rouska, který začínal s krátkými hororovými povídkami, tím se však vypracoval k psaní delších příběhů. První jeho vydanou knihou byl psychologický mysteriózní hororový román Dvojí mysl, který byl u čtenářů velmi kladně hodnocený. Teď však Martin Rousek přichází s novým napínavým hororem/thrillerem Stíny mezi námi.

Třiadvacetiletá Lilly je nepříjemným životem psychicky zlomená. Nejraději by zapomněla na všechny zlé výjevy, které se jí honí hlavou. Její sousedka a kamarádka Lucy jí nabídne daleký výlet, aby zapomněla na všechny své strasti. Po pár hodinách cesty však Lucy a Lilly jen zázrakem přežijí autonehodu a ocitnou se uprostřed hlubokých lesů. Aby co nejdříve našly pomoc, musí se rozdělit.

Lilly svou cestou dojde do tajemné vesnice. Její obyvatelé jsou velice podivní a každému kouká strach z očí. Lucy se mezitím ztratí a Lilly jí bude muset najít. Od vesničanů však zjišťuje, že v okolních lesích čeká nebezpečí. Odkážou jí na sousední liduprázdnou osadu, která ve skutečnosti vůbec není neosídlená. "Desítky let stará tragédie se pomalu probouzí k životu a mihotající stíny uvnitř hvozdu utahují neviditelnou smyčku. Přicházejí." Podaří se Lilly zachránit svou kamarádku dřív, než bude pozdě? Dokáže odhalit zlo, které tento kraj terorizuje?

To se dozvíte v knize Stíny mezi námi, kterou vydává nakladatelství MaHa v českém jazyce. Román můžete zakoupit v eshopu nakladatelství nebo dokonce i na autorových osobních stránkách. Věříme, že se vám tento titul bude zamlouvat.