Seriálová adaptace Kroniky rodu Spiderwicků, slavné knižní série, kterou napsala Holly Black a ilustroval Tony DiTerlizzi, původně vznikala pro službu Disney+. Když ale studio 20th Television dalo od již dotočeného projektu ruce pryč, seriál nakonec připadl společnosti Roku, která ho odvysílá na své streamovací službě The Roku Channel. Na světě nyní máme i vůbec první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavními protagonisty příběhu se tak stávají sourozenci Graceovi, jmenovitě bratři Jared (Lyon Daniels) a Simon (Noah Cottrell) a jejich sestra Mallory (Mychala Lee), kteří se spolu s matkou Helen (Joy Bryant) přestěhují do starého a velice tajemného domu. Netuší však, že objeví skrytý svět hemžící se fantastickými bytostmi, primární hrozbou se stane padouch Mulgarath (Christian Slater), kterého nám upoutávka ukáže také.

Pokud na vás trailer působí neuvěřitelně všedně a nezajímavě, tak vězte, že nejste sami. Ale uvidíme, třeba nás chystaný seriálový titul ještě překvapí. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Aron Eli Coleite, který je také jedním z tvůrců slavného seriálu Zámek a klíč (2020). Režii prvních dvou epizod si vzala na starost Kat Coiro (She-Hulk: Neuvěřitelná právnička).

Dále se v seriálu objeví herci jako Hunter Dillon, Alyvia Alyn Lind, Jack Dylan Grazer a Patty Guggenheim.

Seriál uvede 19. 4. 2024 služba The Roku Channel, která však v našich končinách bohužel dostupná není. I když… kdo ví, možná o tolik nepřicházíme.