Ke konci minulého měsíce jsme se dočkali várky fotek k chystanému sci-fi seriálu Beacon 23, ale po nějakém prvním traileru nebylo ani stopy. To se ovšem konečně nedávno změnilo, služba MGM+ se pochlubila oficiální upoutávkou, na kterou se můžete podívat výše.

Jak už nějakou dobu víme, příběh se bude odehrávat ve 23. století v nejvzdálenějších končinách Mléčné dráhy, sledovat tak budeme osudy vládní agentky Aster Calyx (Lena Headey) a stoického bývalého vojáka Halana Kaie Nelsona (Stephan James). Oba jejich životy se propletou poté, co se ocitnou uvězněni uvnitř jednoho z vesmírných majáků pro mezigalaktické cestovatele. Každý maják řídí jeden lidský profesionál spolu s umělou inteligencí.

Z traileru je ale vidno, že oba dva protagonisté si příliš nevěří. A Aster se začne domnívat, že před ní Halan něco skrývá. V majáku se evidentně ukrývá jakási vzácná věc, která se za žádných okolností nesmí dostat do nesprávných rukou. Podle upoutávky se také zdá, že na místo dorazí skupinka padouchů, proti kterým budou muset Halan a Aster spojit síly.

Osmidílný seriál bude adaptací stejnojmenné předlohy z roku 2016, kterou napsal Hugh Howey. První řada byla navíc údajně souběžně natočena s řadou druhou, která se nachází v postprodukci.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Zak Penn, který například napsal marvelovku Neuvěřitelný Hulk (2008) a Spielbergovu jízdu Ready Player One: Hra začíná (2018). O režii jednotlivých epizod se postarali Daniel Percival (The Walking Dead: Daryl Dixon), Lewin Webb (Expanze) a Oz Scott (Gotham).

Dále se nám představí herci jako Bo Martynowska, Daniel Malik, Dylan Taylor, Noah Lamanna, David Tompa, Ben Cain, Jaeden Noel, Ellen Wong, Eric Lange, Tara Rosling, Marnie McPhail a Robinne Fanfair.

První dvě epizody budou premiérovat na službě MGM+ 12. 11. 2023.