Na začátku letošního léta proběhla velkolepá akce D23 Expo 2022, na které jsme se mimo jiné dočkali oznámení několika nových projektů. Jedním z nich byla také pixarovka jménem Elemental, která se nedávno konečně dočkala prvního oficiálního traileru. Podívat se na něj můžete výše.

A jak už může být podle názvu patrné, snímek se bude odehrávat v kouzelném světě živlů, ve kterém jsou voda, země, vzduch a oheň živými a myslícími bytostmi. V samotné upoutávce se toho sice moc nenamluví, ale to vůbec nevadí, protože ona minuta a půl přesně vystihla, co od animáku očekávat. Na samotném konci traileru se nám také představí hlavní dva hrdinové celého příběhu. 

Těmi jsou Wade (Mamoudou Athie), který je živlem vody, a Ember (Leah Lewis), která je zas živlem ohně. A po prvním setkání si oba dva okamžitě padnou do oka. Pravděpodobně tak můžeme očekávat pohodovou love story, mezi oběma charaktery, ale jelikož voda a oheň nejsou zrovna nejlepší kámoši, tak to bude jejich romanci samozřejmě řádně komplikovat. Kdo ví, co by takový polibek mohl jednomu z nich způsobit.

Samozřejmě můžeme počítat s tím, že kromě jejich vztahu se bude film zaměřovat ještě na jinou dějovou linku, ovšem o té zatím nevíme zhola nic. Ale snad nám více prozradí plnohodnotný trailer, kterého se dočkáme patrně za několik měsíců. 

O režii animáku se postaral Peter Sohn, veterán Pixaru, který propůjčil svůj hlas vedlejším postavám z filmů jako Úžasňákovi, Ratatouille a Rakeťák. Jeho režijním debutem byl snímek Hodný dinosaurus, který vyšel v roce 2015. Tak mu budeme držet palce, aby jeho druhé dílo dopadlo co nejlépe!

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 6. 2023.