I přes setsakramentsky problematickou produkci, která musela být hned několikrát pozastavena nejenom kvůli koronaviru, ale také úrazu na place, se druhého dílu Black Panthera, jenž ponese název Wakanda Forvever, dočkáme ještě letos. A na letošním Comic-Conu v San Diegu byl konečně odhalen zcela první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. Jak už dávno víme, původního hrdinu T´Challu v pokračování neuvidíme, protože jeho představil Chadwick Boseman bohužel v roce 2020 zemřel na rakovinu. Z traileru je ale patrné, že se s bývalým králem Wakandy rozloučí i její obyvatelé, což dokazuje počáteční sekvence královského pohřbu. 

I přestože působivý trailer nám příliš detailů o hlavním příběhu neposkytne, z druhé poloviny je patrné, co naše hrdiny ve druhém díle čeká za hrozbu. Atlanťané přicházejí. A spolu s nimi i jejich mocný král Namor the Sub-Mariner. Jak fanoušci komiksů možná vědí, Wakanda je často ve válce s Atlantidou. Druhý díl Black Panthera by si tak mohl na tento konflikt posvítit trochu blíže. Ale uvidíme, je rozhodně možné, že ve finále bude hlavním padouchem někdo úplně jiný, přičemž obyvatelé Wakandy se nakonec s Atlanťany spojí. Ale raději ještě nepředbíhejme.

V traileru je taktéž kratičká scéna s novou superhrdinkou, kterou se stane Riri Williams (Dominique Thorne), taktéž známá pod pseudonymem Ironheart. Jedná se o geniální vědkyni, která vytvoří tu nejvyvinutější a nejmodernější sadu brnění od dob Iron Mana, což z ní v podstatě dělá takovou jeho oficiální nástupkyni. Ironheart se taktéž v budoucnu dočká svého zcela vlastního seriálu. 

Do pokračování se vrátí herci jako Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Winston Duke, Angela Bassett a Letitia Wright, jejíž postava Shuri by měla převzít úlohu hlavní protagonistky. O režii snímku se opět postaral Ryan Coogler. Podílel se také na scénáři, se kterým mu pomáhal Joe Robert Cole.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 11. 2022.