Pokud aspoň trochu znáte filmografii Guillerma del Tora, tak určitě víte, že slavný mexický režisér původně začínal jako hororový tvůrce. Jeho vůbec první díla se tak skládají z hrůzostrašných a povedených snímků jako Stroj času, Mimic a Ďáblova páteř, ovšem jeho ikonicky temný a hororový styl je zřetelný i ve filmech jako Hellboy a Faunův labyrint.

A už za několik měsíců nám slavný filmař představí svůj vysněný projekt v podobě hororového seriálu od Netflixu, který nese název Cabinet of Curiosities (Kabinet kuriozit). Streamovací gigant se tak nedávno pochlubil s oficiálním first look videem, na které se můžete podívat výše. Jak je v něm řečeno, o každou z jednotlivých epizod se postaral jiný režisér, přičemž každá z nich se pochlubí svým zcela vlastním hrůzným světem. 

Žádnou přemíru CGI bychom ale naštěstí čekat neměli, seriál se především zaměří na tvorbu hrůzostrašných monster za pomocí praktických efektů. Celé video navíc představuje jak názvy jednotlivých epizod, tak i jejich režiséry.

Dreams in the Witch House

Režie: Catherine Hardwicke

Hrají: Rupert Grint, Ismael Cruz Cordova , DJ Qualls, Nia Vardalos a Tenika Davis

Graveyard Rats

Režie: Vincenzo Natali

Hrají: David Hewlett

Lot 36

Režie: Guillermo Navarro

Hrají: Tim Blake Nelson, Elpidia Carrillo, Demetrius Grosse a Sebastian Roché

Pickman’s Model

Režie: Keith Thomas

Hrají: Ben Barnes, Crispin Glover a Oriana Leman

The Autopsy

Režie: David Prior

Hrají: F. Murray Abraham, Glynn Turman a Luke Roberts

The Murmuring

Režie: Jennifer Kent

Hrají: Essie Davis, Andrew Lincoln a Hannah Galway

The Outside

Režie: Ana Lily Amirpour

Hrají: Kate Micucci a Martin Starr

The Viewing

Režie: Panos Cosmatos

Hrají: Peter Weller, Eric André , Sofia Boutella, Charlyne Yi, Steve Agee, Michael Therrialt a Saad Siddiqui

Jednotlivé epizody tak vznikaly nejenom na základě tvorby Guillerma del Tora, ale také třeba hororového krále H. P. Lovecrafta. Celý seriál taktéž vychází z knihy Guillermo Del Toro Cabinet of Curiosities: My Notebooks, Collections, and Other Obsessions, kterou slavný režisér vydal v roce 2013.

Ovšem pozor, i přestože se jedná o Netflix, v den premiéry se hned nedočkáme všech epizod. 25. 10. 2022, kdy má seriál na streamovací službu dorazit, budou dostupné pouze první dva díly. Zbytku se dočkáme vždy po dvou epizodách každý další den, tudíž poslední dvě se na Netflixu objeví 28. 10.

Není to každopádně jediný del Torův projekt, kterého se letos na Netflixu dočkáme. Mexický režisér nám na konci roku představí svou vlastní animovanou verzi Pinocchia, která se má odehrávat ve fašistické Itálii během Mussoliniho vlády. A i přestože od Disneyho verze to bude podívaná o trošičku temnější, bude jednat o dílo, které si budou moct dosyta užít i děti.