MCU verze Bladea se velice dlouhou dobu nacházela v preprodukčním pekle, ale zdá se, že už se z něho skutečně začíná vyhrabávat. Nyní se k nám dostala informace o tom, že první klapka filmu by měla nakonec padnout někdy během letošního podzimu. Alespoň to vyplývá z údajů, které zveřejnil server Production Weekly. S touto dobrou zprávou ale přichází i jedna špatná.

Jeff Sneider, který patří k těm spolehlivějším insiderům, uvedl, že premiéra filmu se bude možná znovu odkládat. Momentálně je v plánu snímek vydat 6. 11. 2025, nicméně Sneider uvedl, že premiéra snímku se s velkou pravděpodobností odloží na rok 2026. Nějakou dobu také kolovaly jisté zvěsti o tom, že na projekt se vykašlal Mahershala Ali, který měl nového Blade ztvárnit, to však není pravda. Herec je stále na palubě a nový scénář se mu údajně velice zamlouvá. 

Právě scénář byl pro výrobu filmu jedním z největších kamenů úrazu. Postupně se na něm vystřídala řada různých filmařů, za poslední verzí by měl stát Michael Green (Logan: Wolverine), jehož verze by už snad měla být definitivní.

Minulý měsíc jsme se také dozvěděli, že z filmu vypadl herec Aaron Pierre (Čas), nicméně podle serveru World of Reel to vypadá, že Mia Goth (Pearl), o níž se proslýchalo, že by mohla ztvárnit záporačku Lilith, je i nadále na palubě. Dále by se měl ve snímku objevit i Delroy Lindo (Bratrstvo pěti).

Už nějaký čas také víme, že snímek bude mládeži nepřístupná podívaná, která bude mít na komiksový projekt vcelku fajn rozpočet, podle všeho by neměl přesáhnout 100 milionů dolarů. 

Stále se počítá s tím, že se o režii postará Yann Demange, tvůrce filmů jako 71 (2014) a Mladý gangster (2018). Teď už jen musíme doufat, že chystaná produkce bude probíhat podle plánu.

Do padnutí první klapky bychom se mohli dozvědět i další informace o příběhu a obsazení.