Film The Batman od Matta Reevese můžeme právem považovat za velmi úspěšný a povedený. Však si také u nás vysloužil plnou míru doporučení a v redakci jsme na film všichni pěli velmi pochvalné ódy. Do temného a zločinem nasáklého Gothamu se vrátíme i v seriálové podobě, která se zaměří na převzetí moci do rukou nového mafiánského bosse Oswalda Cobblepota alias Penguina. Novinka může obsahovat lehké náznaky spoilerů z filmu The Batman.

K nerozeznání namaskovaný Colin Farrell se v roli Tučňáka objevil už ve filmu, kde byl ale spíš pohůnkem jiných mafiánských bossů a dá se tak jeho role brát spíše jako jakýsi origin, který bude rozvinut právě v připravovaném seriálu. A my se moc těšíme, protože i přes menší prostor si Penguin ve filmu ukradl pro sebe každou scénu, ve které byl přítomen. 

Reeves se na seriálu podílí jako výkonný producent. V tvůrčím týmu je i jeho parťák Dylan Clark, Colin Farrell a Lauren LeFranc. Celý projekt je pak koncipován jako limitovaná série, která rozšiřuje svět, který nastolil Reeves ve filmu Batman. Jedná se tak o podobný koncept, jaký představil nedávno vydaný seriál Peacemaker ve vztahu k filmu Suicide Squad od Jamese Gunna.

Datum vydání je zatím ve hvězdách, ale i tak se moc na Farrellova Penguina těšíme. Předpokládá se, že příběh se bude časově odehrávat po filmu, který nám nechal Penguina na určitém rozcestí, bude tedy zajímavé sledovat, jak se Tučňák začne drásat na vrchol gothamského podsvětí. Limitovaná minisérie bude vydána na streamovací platformě HBO Max, která je od začátku měsíce dostupná i v Česku a Slovensku.