Pokud pravidelněji sledujete naše novinky z komiksového světa, možná si vybavíte zprávu z 20. prosince/decembra 2020, kde jsme psali o čtyřech grafických novelách ze série Wonder Woman, které promovala společnost DC Comics společně s vydáním filmu Wonder Woman 1984.

Přečtěte si také: DC Comics vydává čtyři nové komiksové knihy Wonder Woman

Nejzajímavější z nich byla podle nás komiksová adaptace úspěšného románu Wonder Woman: Válkonoška (Wonder Woman: Warbringer). Předlohu napsala v roce 2017 oceňovaná izraelská spisovatelka Leigh Bardugo, která stojí například za bestsellerovou sérií Šest vran.

Příběh Válkonošky se odehrává v době, než se z princezny Diany stala Wonder Woman. Aby mohla být tou známou silnou superhrdinkou, musí nejdříve vyhrát velký boj:

„Diana touží dokázat svým sestrám, legendárním bojovnicím, že se jim vyrovná. Ale v rozhodné chvíli zahodí příležitost získat slávu a riskujíc vyhnanství poruší amazonský zákon, jen aby zachránila pouhou smrtelnici, Alii Keralisovou. A co hůře, ukáže se, že Alia není obyčejné děvče a svým statečným činem Diana možná přivodí zkázu světa.

 Alia se chtěla jen dostat od svého příliš starostlivého bratra a strávit jeden semestr na moři. Když ale na lodi vybuchne bomba, přežije jen díky zásahu Diany... a kola osudu se dávají do pohybu. Diana a Alia budou společně čelit armádě nepřátel – smrtelných i božských, rozhodnutých dívku s tajemnou minulostí a záhadnou mocí zničit nebo ovládnout. Aby měly naději zachránit oba jejich světy, budou se muset obě dívky nadcházející válce postavit bok po boku.“

Komiksová adaptace od Louise Simonson (World of Warcraft) a Kit Seaton (Black Bull of Norroway) vyšla v USA minulý rok. Po velmi krátké době se však komiksu dočkají i čeští fanoušci. Tuto grafickou novelu bude již za pár dní vydávat nakladatelství CREW s českým překladem od Filipa Škáby.

Datum vydání komiksu Wonder Woman: Válkonoška je stanoveno na 19. ledna/januára 2021. Titul si již můžete předobjednat na eshopu nakladatelství CREW.