Nedávno jsme na našem webu probírali třetí díl dobrodružné série Prašina od Vojtěcha Matochy, která je velmi úzce inspirovaná klasickými příběhy Jaroslava Foglara. A dnes se podíváme na další podobný příběh, ale tentokrát se bude jednat opravdu o Rychlé šípy.

Přečtěte si také: Foglarovská trilogie Prašina od Vojtěcha Matochy dostává svůj třetí díl

Český autor Josef Červinka (pseudonym J. Č. Grifin) napsal v roce 2003 dobrodružný román s názvem Poselství ze Stínadel. Ten se zase vrací zpět do světa Rychlých šípů. Naše známá parta hrdinů dostane od Losny zašifrovanou zprávu, že mu někdo ukradl ježka v kleci. A na základě této zprávy se Rychlé šípy vydávají zpět do Stínadel.

Jak již bylo řečeno, kniha vyšla v roce 2003 pod nakladatelstvím Moje 1. noviny. Jelikož však Červinka počítal s tím, že vytvoří novou trilogii, fanoušci automaticky čekali na druhý díl. Ten nesl název Poslední stínadelské tajnosti a vyšel až o dlouhých čtrnáct let později a navíc v omezeném nákladu, protože ho autor vydával svým jménem.

Teď byste asi čekali, že dnes budeme psát o třetím a zároveň závěrečném dílu, ale není tomu tak. Jelikož je mezi prvními dvěma díly taková obrovská časová mezera, první díl s názvem Poselství ze Stínadel vyjde znovu, nebo respektive vyšel znovu. Samotného vydání se ujalo české nakladatelství Albatros.

K tomuto kroku nejspíše vedlo seznámení větší masy veřejnosti s „novou“ Stínadelskou trilogií. Pokud máte rádi Rychlé šípy, knihu můžete zakoupit od 14. prosince/decembra ve všech větších knihkupectvích za necelých 300 korun.