Zhruba před měsícem jsme se dozvěděli, že na akci Star Wars Celebration bude naplno odhalen projekt Tales of the Jedi. A tak se také stalo. Jak už víme, pod názvem Tales of the Jedi se tentokrát skrývá animovaná antologie, která se zaměří na příběhy rytířů Jedi a na kterou dohlíží Dave Filoni, jeden z klíčových tvůrců animovaných seriálů Star Wars: Klonové války a Star Wars: Povstalci, stejně jako hraného seriálu Mandalorian. Nyní již také víme, že kolekci animovaných krátkých filmů uvidíme letos na podzim na Disney+.

Tales of the Jedi čítající šest epizod se konkrétně zaměřuje na rytíře Jedi z období filmových prequelů, tedy filmů Skrytá hrozba, Klony útočí a Pomsta Sithů, a ze seriálových Klonových válek. Část epizod se kupříkladu zaměří na kariéru hraběte Dooku, kterou prozkoumala už vynikající audiokniha Dooku: Jedi Lost, nebo mládí Qui-Gona Jinna. Toho samozřejmě dabuje herec Liam Neeson, přičemž Qui-Gonovu mladší verzi namluví Neesonův syn Michael.

Řadu fanoušků určitě potěší i pohled na původ a život Ahsoky Tano. Už řadu let je známo, že ji do řádu přivedl Plo Koon, tentokrát však uvidíme víc, včetně Ahsočiny matky. Tu namluví herečka Janina Gavankar, která se na poli Star Wars prosadila zejména jako představitelka Iden Versio ze singleplayerové kampaně hry Star Wars: Battlefront 2 z roku 2017.

Gavankar dokonce během Star Wars Celebration prozradila, že dříve či později máme vidět její dceru v hrané podobě. Samozřejmě nejde o opravdovou dceru sympatické herečky, nýbrž o Zay Versio, dceru Iden a Dela Meeka z jednotky Inferno. Zay dostala nejvíc prostoru v krátké kampani Resurrection, která byla do Battlefrontu 2 zdarma přidána v návaznosti na premiéru filmu Star Wars: Poslední z Jediů, setkali jsme se s ní ale i na stránkách knihy Star Wars: Resistance Reborn. Ta pro změnu funguje jako prequel deváté epizody s podtitulem Vzestup Skywalkera, jenž má vazby také na knihu Star Wars: Pokrevní linie nebo na akční adventuru Star Wars Jedi: Fallen Order.

O dalším využití postav, které představil Battlefront 2, se v minulosti hovořilo a spekulovalo už několikrát. To, že se něco může chystat, naznačil na sociálních sítích třeba Anthony Skordi, představitel admirála Garrica Versia a Idenina otce, nebo TJ Ramini, jenž si zahrál Dela. Víme ale, že společnost Electronic Arts nemá žádné plány na vývoj třetího Battlefrontu, takže se zdá, že se s postavami z druhého dílu časem můžeme setkat v nějakém hraném projektu. Teď si jen tedy musíme počkat na cokoliv, co v Lucasfilmu doopravdy chystají.