Na novou filmovou adaptaci slavného románu Prokletí Salemu, za který je zodpovědný legendární Stephen King, čekáme už dlouhá léta. Snímek, který je dotočený už nějaký ten pátek, měl mít premiéru před dvěma lety, následně ale bylo datum uvedení odloženo na jaro 2023. Nedlouho poté pak studio Warner Bros. snímek zcela odstranilo z kalendáře chystaných premiér, tudíž jeho budoucnost byla rázem nejistá. Do koše ale dokončený film nakonec nezamíří, Warneři nedávno oznámili, že snímku se dočkáme ještě letos.

Nikoliv ale v kinech, místo toho bude film premiérovat exkluzivně na službě Max (HBO Max). Přesné datum ale společnost neodhalila. Nové Prokletí Salemu již zhlédl sám Stephen King, kterému se film líbil, sám si ale láme hlavu nad tím, proč Warneři neuvedli titul dřív. 

Příběh by měl každopádně sledovat spisovatele jménem Ben Mears, který se vrací do města Jerusalem's Lot v Maine, v němž prožil část svého dětství, jen aby zjistil, že se z místních obyvatel stávají upíři. Podle Kinga se u chystané nové verze můžeme těšit na filmařinu, která připomíná starou školu tvorby hororových snímků. Tak snad nás po onom dlouhém čekání nečeká žádné velké zklamání.

Mezi další známé adaptace patří například televizní minisérie z roku 1979 s Davidem Soulem v hlavní roli, snímek Návrat do městečka Salem's Lot z roku 1987 s Michaelem Moriartym a televizní film Prokletí Salemu z roku 2004 s Robem Lowem.

O režii se postaral hororový veterán Gary Dauberman, který pracoval na scénářích ke známým titulům jako Annabelle (2014), To (2017) a Sestra (2018).

Ve snímku si zahrají herci Lewis Pullman, Makenzie Leigh, Bill Camp, Spencer Treat Clark, Alfre Woodard, Pilou Asbæk, Jordan Preston Carter, Liam Anderson, Gavin Maddox Bergman a další. Jedním z producentů je i mistr hrůzy James Wan (V zajetí démonů).