Jednu dobu to vypadalo, že se snímku Prokletí Salemu, nové filmové adaptace slavného románu od Stephena Kinga, snad ani nedočkáme. Film je už dlouho dotočený, přičemž zcela původně měl mít premiéru v roce 2022. Poté přišel nejenom odklad, ale také informace o tom, že snímek zmizel z kalendáře premiér studia Warner Bros. Rázem tak vyvstala pochopitelná obava z toho, zda film nezastihl stejný osud, který potkal i zrušenou Batgirl.

Letos na jaře jsme se ale dočkali ujištění, že filmu se přece jenom dočkáme. A to už letos na podzim. Do kina si však na film nakonec nezajdete, místo toho bude horor exkluzivně premiérovat na službě Max.

A jak se datum premiéry blíží, server Vanity Fair, se pochlubil prvními fotkami, které si můžete prohlédnout níže. Nadílka fotek od zmíněného serveru častokrát znamená, že první trailer na sebe nenechá dlouho čekat. 

Snímek, který bude vycházet ze stejnojmenného románu z roku 1975, by se měl zaměřit na spisovatele jménem Ben Mears (Lewis Pullman). Ten se vrací do města Jerusalem's Lot v Maine, v němž prožil část svého dětství, aby zde mohl najít inspiraci pro svou další knihu. Následně ale zjistí, že obyvatelé jeho rodného města se stali kořistí krvežíznivého upíra. Bude proto muset spojit síly se skupinkou lidí, aby mohlo porazit prastaré zlo.

Sám Stephen King prohlásil, že chystaná adaptace bude připomínat starou školu tvorby hororových snímků. 

O scénář a režii se postaral hororový veterán Gary Dauberman, který pracoval na scénářích ke známým titulům jako Annabelle (2014), To (2017) a Sestra (2018).

Dále hrají Makenzie Leigh, Bill Camp, Spencer Treat Clark, Alfre Woodard, Pilou Asbæk, Jordan Preston Carter, Liam Anderson, Gavin Maddox Bergman a další. Jedním z producentů je i mistr hrůzy James Wan (V zajetí démonů).

Film bude na službě Max premiérovat letos v říjnu.