Už za měsíc bude na Disney+ premiérovat další seriál ze světa MCU, který se tentokrát zaměří na starého dobrého Nicka Furyho (Samuel L. Jackson). Tajná invaze se proto pochlubila krátkým trailerem, na který se můžete podívat výše.

Jak už dlouho víme, seriál se zaměří na další hrozbu pro planetu Zemi, která opět přišla z vesmíru. S tou se ale bude tentokrát mnohem hůře bojovat, protože není na první pohled hned zřetelná. Onou hrozbou se stanou představitelé rasy Skrullů, kteří díky své schopnosti měnit podobu už nějaký ten čas infiltrují Zemi. A jak se zdá, mnozí z nich už pronikli i do nejvyšších sfér mocenského postavení. Bude tak na Furym a jeho spojencích, aby tuto invazi konečně zastavili. Jak je navíc z nejnovějšího traileru patrné, Fury na tuto misi odmítne povolat Avengery, protože se domnívá, že ji bude muset zvládnout (víceméně) sólo.

Ne všichni Skrullové však mají zlovolné úmysly, jistým spojencem by se měl stát také navracející se generál Talos (Ben Mendelsohn), který s momentální situací evidentně také není zrovna nejspokojenější. V traileru se mihne i jeho dcera G'iah (Emilia Clarke), která by měla v hlavním ději hrát jednu ze zásadních rolí.

Primárním padouchem by se zas měl stát Gravik (Kingsley Ben-Adir), skrullský extrémista, kterému se nelíbilo, že mnohé sliby, které jim Talos kdysi dal, nebyly naplněny. Stal se tak vůdcem radikálního hnutí, které by mělo v seriálu nadělat pěknou šlamastiku.

Podle tvůrců bychom se měli každopádně těšit na řádně temnou podívanou se spletitým příběhem, která bude v mnohém připomínat marvelovku Captain America: Návrat prvního Avengera (2014). A to rozhodně nezní vůbec špatně. Seriál by měl navíc vydláždit cestu nejenom pro marvelovku Armor Wars s Jamese Rhodesem (Don Cheadle), který se v traileru mihne také, ale i pro MCU snímek The Marvels, jenž k nám dorazí ke konci podzimu letošního roku. 

Můžeme se těšit i na přítomnost Furyho staré dobré parťačky Marie Hill (Cobie Smulders), která však už se svým mentorem pomalu ztrácí trpělivost. Dále se v seriálu objeví Olivia Colman jako Sonya Falsworth, Martin Freeman jako CIA agent Everett Kenneth Ross a Dermot Mulroney jako prezident Spojených států. Mezi další herce patří ještě Carmen Ejogo, Killian Scott, Christopher McDonald a Charlayne Woodard.

O režii celého seriálu se postaralo filmařské duo Thomas Bezucha a Ali Selim. Bezucha je například tvůrcem romantického dramatu Big Eden (2000), Selim se zas podílel na tvorbě seriálů jako Manhunt (2017), Myšlenky zločince (2005) a Kondor (2018).

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 21. 6. 2023.