Už za pouhý necelý měsíc dorazí do kin třetí případ Hercula Poirota, jehož si opět zahraje herec a režisér Kenneth Branagh. Snímek ponese název Přízraky v Benátkách, ovšem od svých předchůdců (Vražda v Orient expresu a Smrt na Nilu), se bude v jistém ohledu lišit. Opět nás sice čeká vyšetřování vraždy, nicméně tentokrát bude snímek také přičichávat jak hororu, tak i k motivu nadpřirozena.

Jelikož se premiéra pomalu blíží, studio 20th Century Studios se pochlubilo novými plakáty jednotlivých postav, které si můžete prohlédnout níže. Vyšla také zbrusu nová upoutávka, ve kterých herci mluví o tom, co vlastně snímek představuje. Zajímavá je tak například část, ve které Branagh objasňuje, čím se snímek zabývá. Zatímco Vražda v Orient expresu se zabývala pomstou a Smrt na Nilu zas chamtivostí, Přízraky v Benátkách se zaměří na otázku, zda existuje něco nad rámec lidského chápání, například bůh nebo duchové.

Příběh se má odehrávat v době, kdy se Poirot rozhodl se svou kariérou detektiva seknout, v rámci čehož si řekl, že je konečně čas užívat si důchodu. Jednoho dne ale Poirota navštíví jeho dobrá přítelkyně. A to slavná spisovatelka Ariadna Oliver (Tina Fey). Ta po něm chce, aby se s v předvečer Všech svatých zúčastnil seance v jistém chátrajícím a strašidelném paláci. Poirot na to nakonec neochotně kývne, ovšem to ještě neví, že ho čeká možná ta nejhrůznější noc v jeho životě.

V paláci pak dojde k vraždě. A slavnému detektivovi bude rázem hned jasné, že jeho užívání důchodu je u konce. Celé sídlo tudíž zůstane uzavřené do té doby, dokud vraha nevypátrá. V domě se však začnou dít podivné věci, na které bude možná krátká i detektivova proslulá logika.

Už nějaký čas také víme, že film bude vycházet knihy Hallowe'en Party, kterou Agatha Christie napsala v roce 1969. Kenneth Branagh si ale údajně příběh opět trochu poupravil pro filmové účely. Tradičně se opět postaral o režii, stejně tak scénář zase zpracoval Michael Green, který napsal i předešlé dva díly.

Dále se ve filmu můžeme těšit na hvězdy jako Kelly Reilly, Kyle Allen, Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Camille Cottin, Riccardo Scamarcio, Emma Laird a Jude Hill.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 14. 9. 2023.