Jeden z nejúspěšnějších a nejpopulárnějších seriálů televizní sítě Starz byl zcela bezpochyby Spartakus, který k nám dorazil v roce 2010. Příběh slavného gladiátora, který se rozhodl vzdorovat mocné Římské říši, vyprodukoval hned tři sezóny (případně chcete-li minisérie), Krev a Písek (2010), Pomsta (2012) a Válka zatracených (2013). V roce 2011 navíc vzniká prequel jménem Spartakus: Bohové arény, který se zas zaměřuje na příběh arénového šampiona Gannica.

Ovšem zdá se, že do milovaného seriálového světa, kde se nikdo s nikým nemaže, se v budoucnu podíváme znovu. Síť Starz totiž nedávno oznámila, že chystá vytvořit plnohodnotné seriálové pokračování. Zatím nepojmenovaný projekt by tak měl masivně rozšířit svět a zaměřit se na určité postavy původního seriálu, přičemž by měl zároveň dořešit jisté dějové linky. Bacha, pokud jste seriál neviděli a zapomněli jste na hodiny dějepisu, budou následovat spoilery. 

Samozřejmě bychom měli počítat s tím, že v novém seriálu se už Spartaka nedočkáme, protože na konci původní série se střetl s Marcem Crassem a římskou armádou, což pak i vyústilo v jeho smrt. Příběh by se měl odehrávat v Římě nějakou dobu po těchto událostech, přičemž by se měl mimo jiné zaměřit na temná zákoutí městského podsvětí.

Tvůrci tak slibují nový dějovou linii plnou plný zrady, podvodu a krve, která si na seriálové univerzum posvítí zase s trochu jiným světlem. Fanoušky by také mohlo potěšit, že k chystanému novému seriálu se vrátí i Steven S. DeKnight, jeden z tvůrců původní série, který se opět ujme otěží výkonného producenta a showrunnera. Na opětovanou spolupráci s tvůrcem se už těší také Kathryn Busby, jedna z představitelek Starz, která se už nemůže dočkat, až fanouškům představí zbrusu novou kapitolu jejich seriálového univerza. 

Zatím ovšem není známo, kdy přesně se seriálu vlastně dočkáme, stejně tak ani to, koho v něm uvidíme.

Nasvědčuje tomu, že celý projekt je patrně ještě v plenkách, takže bychom se raději měli obrnit trpělivostí. Bližších informací bychom se snad mohli dočkat v nadcházejících měsících.