Není tomu tak dávno, co jsme psali o tom, že Eddie Murphy by si jednoho dne strašně rád zopakoval svou slavnou roli ukecaného Oslíka ve Shrekovi, přičemž kdyby mu náhodou opět přistála k nohám, neváhal by se jí znovu ujmout.

Inu, v tom případě může herec začít poskakovat na gauči radostí, protože podle serveru Variety vyšlo najevo, že Shrek 5 skutečně dostal zelenou. Chystaný snímek by tak měl být přímým pokračováním čtyřky jménem Shrek: Zvonec a konec, kterého jsme se dočkali v roce 2010. Tehdy však snímek neměl úplně nejlepší tržby, přičemž ani samotné reakce od kritiků a diváků nepatřily k nejlepším.

Na konci minulého roku ale dorazil překvapivý hit v podobě snímku Kocour v botách: Poslední přání, který vydělal nejenom parádních 480 milionů dolarů, ale zároveň se na něho ze všech stran lepily pozitivní recenze. Film tak dal jasně najevo, že Shrekovo univerzum stále ještě může vyprodukovat skvělé tituly. To je možná také jeden z důvodů, proč se DreamWorks Animation rozhodlo zase vrátit k našemu starému dobrému zlobrovi. 

Navíc se také zdá, že k projektu se opět upíšou představitelé hlavního hrdinského tria, to znamená Mike Myers jako Shrek, Cameron Diaz jako princezna Fiona a samozřejmě výše zmíněný Murphy jako Oslík. Dreamworks momentálně s herci zatím pouze jedná, ale zdá se, že jsou všichni ochotní se do svých známých rolí vrátit.

Obzvlášť mile překvapivé je to ale u Cameron Diaz, která v roce 2018 oznámila odchod do hereckého důchodu. Z něj se ale následně vrátila pro nadcházející akční komedii Back in Action od Netflixu, ale kvůli bouřlivé produkci se zdálo, že po jejím dokončení s herectvím zase sekne. Namluvení animované postavy ve studiu ale pro ni evidentně stále ještě není zas tak velký problém, za což jsme samozřejmě nesmírně rádi.

Je taktéž možné, že ve Shrekovi 5 si střihne nějaké menší cameo i Antonio Banderas jako galantní Kocour v botách, ale to zatím není jisté. Banderas každopádně už na konci minulého roku v jistém rozhovoru uvedl, že vznik pátého Shreka je jen otázkou času. A jak se zdá, nyní se jeho slova potvrzují. Stejně tak ale zatím není známo, o čem by vlastně pětka mohla být. 

A to není vše, Horste! Podle Chrise Meledandriho, generálního ředitele Illumination Studios, který onu informaci odhalil serveru Variety, bychom se mohli v budoucnu dočkat také spin-offu, jenž by se zaměřil právě na Oslíka. Meledandri uvedl, že ukecaný osel rozhodně má vlohy k tomu, aby vedl svůj vlastní film. Sám Murphy ostatně tvrdí, že Oslíka považuje za vtipnější postavu než Kocoura v botách. Tak uvidíme, co z těchto plánů nakonec vyleze.