Bělovlasý lovec démonických monster se vrací! Ne, nemluvíme o Geraltovi z Rivie, ten bohužel nemá tak stylový rudý kabát a bouchačky. Vrací se totiž starý dobrý Dante ze slavné herní série Devil May Cry. Netflix totiž na online prezentaci Drop 01 oznámil zbrusu novou seriálovou anime adaptaci, v rámci čehož se pochlubil i kratičkou upoutávkou. Pustit si ji můžete výše.

Žádný plnohodnotný trailer ale nečekejte, zveřejněné video nám jen narychlo ukáže zmíněného lovce démonů uprostřed akce, kterou si evidentně nesmírně užívá. Fanoušky by mohlo potěšit, že na výrobu dohlíželo nejenom herní studio Capcom, ale i producent a showrunner Adi Shankar, který se podílel na tvorbě seriálové Castlevanie (2017). Animaci k nadcházející seriálové adaptaci si vzalo pod palec Studio MIR, které má slavné univerzum představit nové generaci diváků. 

Dante by se tak měl stát opět primárním hrdinou, na jehož krku bude viset osud celého světa. Zlověstné síly neúnavně pracují na otevření portálu mezi lidskou a démonickou říší, pokud by uspěly, svět bude muset čelit naprosté zkáze. Uprostřed konfliktu se tak bude nacházet Dante, který prahne po pomstě za smrt jeho rodiny, ale ještě si neuvědomuje, nakolik velkou roli bude v onom boji s mocnostmi zla hrát.

Sice stále ještě není známo, kdo propůjčil hlas jak jemu, tak i dalším postavám, ale jedno je jisté. Dante bude démony opět zabíjet se stylem.

Ještě stojí za to připomenout, že nepůjde o první seriálovou adaptaci slavné herní značky. V roce 2007 jsme se dočkali povedené anime série, ve které bělovlasému hrdinovi propůjčil hlas Toshiyuki Morikawa. Níže se můžete podívat na parádní opening. 

Spolu s Shankarem na nové adaptaci pracoval také Alex Larsen, který se postaral o scénář. V minulosti například napsal i snímek Bodied (2017), podílel se také na psaní seriálů jako Drop the Mic (2017) a Jasuke (2021). Dále také pracoval na nadcházejícím seriálu Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix.

Zatím ovšem není známo, kdy přesně se připravované seriálové adaptace dočkáme.