Čím si zpříjemnit povánoční pohodičku a povalování? To je přece jasné! Sledováním party nešťastníků, kteří budou krutě umírat v sérii extrémně nebezpečných her.

Ještě letos se dočkáme dlouho očekávané druhé řady veleúspěšného jihokorejského seriálu Hra na oliheň (2021), o které se samozřejmě mluvilo na letošní netflixovské akci Geeked Week. Pokud jste čekali, že se na ní Netflix pochlubí novou upoutávkou, tak bod pro vás. Jednu takovou zde skutečně máme. Podívat se na ni můžete výše.

Jak už dlouho víme, hlavní postavou se opět stane Gi-hun (Lee Jung-jae) alias Hráč 456, jenž je po třech letech od vítězství ve smrtící hrách stále odhodlán skoncovat s lidmi, kteří jsou za ně zodpovědní. Když ale jeho úsilí začne nést ovoce, následně zjistí, že cesta ke zničení zlovolné organizace bude mnohem nebezpečnější, než si původně představoval. Aby mohl hry konečně ukončit, bude se jich muset znovu zúčastnit. 

Gi-hun se tak opět stává Hráčem 456, který se ve smrtících hrách ocitne s několika stovkami dalších lidí. Úkol bude jasný. Kdo přežije všechny nadcházející kola, čeká ho tučná finanční odměna. Gi-hun ale bude muset přijít s nějakým chytrým plánem, s nímž by organizaci mohl srazit na kolena. Jak to ale jakožto jeden z hráčů hodlá udělat, se necháme překvapit.

V upoutávce se dokonce střetne se samotným The Front Manem (Lee Byung-hun), který bude evidentně hry řídit i ve druhé řadě. Ovšem pozor, nesmíme zapomínat, že jeho mladší bratr Hwang Jun-ho (Wi Ha-joon), který zná jeho tajemství, je nakonec pořád naživu. A určitě bude jednat. Do druhé řady se taktéž vrátí z první sezóny známý náborář, jehož si opět zahraje sympatický Gong Yoo.

Netflix připravuje také třetí sezónu, která už ale bude finálová. Ovšem vypadá to, že v budoucnu bychom se ještě mohli dočkat amerického remaku.

Tvůrcem a hlavním scenáristou zůstává filmař Hwang Dong-hyuk. Mezi nové herecké tváře, které ve druhé řadě uvidíme, patří Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Gyu-young, Park Sung-hoon, Jo Yu-ri, Yang Dong-geun, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung-hyun, Roh Jae-won a Won Ji-an.

Na Netflixu od 26. 12. 2024.