Před devíti lety se dva knihovníci rozhodli, že si přes víkend v knihovně zahrají nějaké deskovky a taky trochu toho starého dobrého Dračího Doupěte. Tak se dohodli s několika přáteli. A ty se dohodli s dalšími a dalšími a tak počet lidí pomalu narůstal, až se BC rozšířil do několika dalších českých knihoven a dokonce i do jedné knihovny v zahraničí!

Co to teda je? BC je con, který knihovny ukazuje v jiném světle. Každý rok se můžete v Městské knihovně v Dobříši setkat s komiksovými ilustrátory, nejlepšími českými autory nebo třeba s různými herními designéry. Zkrátka s celou škálou zajímavých lidí. Přednášková linka je i letos nacpaná až po víko. Můžete se těšit například na pokec o esport středních školách, o tom, jak vznikla česká hororová hra Someday you'll return nebo se v závěru večera zúčastnit dnd crossoveru Natahu a Strangers and Dragons! (A Gelu tam jede také a bude hrát s nimi! pozn. šéfredaktora)

Je to málo? Nemějte obavy. Ani na herní publikum organizátoři BC nezapomněli. Během celého víkendu můžete smažit deskovky o sto šest! V turnajích pak na Vás čekají zajímavě ceny v podobě knih, comicsů, deskových a karetních her, nebo třeba gamesky na PS a Xbox. BOoK!Con se snaží ukázat knihovny v novém, moderním světle a proto zde najdete i programovou linku s několika VR stanicemi, wargamingem, nebo třeba s 3d tiskárnami.

Ke slovu se dostanou i TTRPG, na která se člověk musí přihlásit předem. Na výběr je z několika dobrodružství v různých systémech. Letos se budete moci například ponořit do postapokalyptického světa, prodírat se temnými uličkami fantasy města nebo se stát severským bohem! A pokud by tohle vše bylo málo, zaručujeme absolutně přátelskou friendly atomosféru zajištěnou nejen skvělým místem, ale hlavně lidmi, kteří se této akce každoročně účastní.

BC2021 nepatří mezi velké cony, ale svým srdcem se rozhodně vyrovnává velkým hráčů. Akce se bude konat 5.-7. Listopadu v MěK Dobříš. Podrobné info o programu a vstupenkách naleznete na https://www.bookcon.cz/

Pro Nerdfix napsal Tomáš “RozseK” Pipota