Letos na podzim by se měl ve Velké Británii začít natáčet nový válečný film, který má pracovní název Pressure.

Zavést by nás měl do roku 1944, přesněji jen 72 hodin před začátkem Dne D, kdy se vojska Spojenců měla vylodit v Normandii. Veškeré přípravy jsou již hotové, je tu však ještě jedna potenciální překážka – počasí. James Stagg, meteorolog britského Královského letectva, je následně vyzván, aby přišel s předpovědí, jež bude tou vůbec nejzásadnější v historii, čímž se dostane do křížku s celým spojeneckým vedením. Špatné podmínky by mohly zmařit výsledek největší námořní invaze, nicméně pokud se Spojenci s vyloděním opozdí, tak zároveň riskují, že se k Němcům dostanou tajné informace.

Dwight D. Eisenhower, vrchní velitel západních spojeneckých sil v Evropě a budoucí prezident USA, tak bude muset učinit finální rozhodnutí. Oporou mu mimo jiné bude jeho sekretářka a osobní řidička Kay Summersby. 

Eisenhowera si zahraje Brendan Fraser, který minulý rok získal prvního Oscara za svůj výkon v dramatu Velryba, loni se také objevil ve Scorseseho Zabijácích rozkvetlého měsíce. Jamese Stagga si zas zahraje sympatický Andrew Scott, jenž si zahrál hlavní roli v letošní působivé minisérii Ripley.

O režii se postará Anthony Maras, který za sebou zatím má pouze jeden celovečerní film. Tím byl poměrně drsný thriller podle skutečné události jménem Hotel Mumbai (2018), v němž si zahráli herci jako Armie Hammer a Dev Patel.

Chystaný válečný snímek Pressure bude vycházet z divadelní hry, kterou napsal David Haig. Ten se také spolu s Marasem postaral o scénář k filmu. 

Zatím není známo, kdo další se ještě ve snímku objeví. Neznáme ani datum premiéry, při troše štěstí by k nám ale mohl film dorazit někdy na konci příštího roku. To ale uvidíme.