Obsazení chystaného seriálového prequelu o Dexterovi, který ponese název Dexter: Original Sin, se nám i nadále hezky rozšiřuje. Chystaný seriál, jenž se zaměří na mladá léta titulního sériového vraha, který zabijí jen padouchy, nyní hlásí další hvězdnou posilu.

Tou se stane Sarah Michelle Gellar, americká herečka, kterou budou mnozí znát především jako titulní hrdinku slavného seriálu Buffy, přemožitelka upírů (1997). Zahrát by si měla Tanyu Martin, Dexterovu novou šéfku na policejním oddělení v Miami. Nakolik velká ale její role bude v samotném příběhu, zatím není známo.

Z již ohlášených herců se nám představí Patrick Gibson jako Dexter Morgan, Molly Brown jako Debra Morgan, Christian Slater jako Harry Morgan, James Martinez jako Angel Batista, Christina Milian jako Maria LaGuerta, Alex Shimizu jako Vince Masuka, Reno Wilson jako Bobby Watt a Patrick Dempsey jako Aaron Spencer.

Příběh se bude odehrávat v roce 1991, kdy Dexter ze studentského života míří na dráhu mstícího se sériového vraha. Když však své krvežíznivé tužby nedokáže dále ignorovat, bude se muset naučit usměrnit svou vnitřní temnotu.

Pod vedením svého otce Harryho tak přijme kodex, který mu pomůže najít a zabít ty, co si zaslouží ze společnosti zmizet, aniž by se dostal pod radar ochránců zákona. Pro mladého Dextera to bude zajímavá výzva, protože právě nastupuje na stáž v laborce na policejním oddělení v Miami. Hlavní část produkce momentálně probíhá ve zmíněném slavném městě Floridy. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou je opět Clyde Phillips, který původní seriál z roku 2006 vedl v době jeho největší slávy, to znamená během prvních čtyř sezón.

Režii si vzal pod palec Michael Lehmann (Smrtící atrakce), jedním z hlavních producentů se stane Michael C. Hall, Dexterův původní představitel. Datum premiéry zatím neznáme.