Nedávno jsme mluvili o rostoucím počtu streamovacích platforem. Přece jenom tu máme Netflix, HBO GO, Hulu, Amazon Prime, Syfy a mnoho dalších. K nim se nyní, počínaje 6. dubnem, přidá nová služba Quibi (zkratka pro anglické Quick Bites). Ta se však od ostatních značně liší.

Předně je určena výhradně pro mobilní zařízení s Androidem a iOS. Tomu je celý systém přizpůsoben, a to jak po vizuální, tak i po systémové stránce. Navíc si, obdobně jako u Netflixu, můžete jednotlivé epizody seriálů stáhnout a sledovat je offline.

Oproti konkurentům však Quibi nabídne mnohem kratší seriály, jejichž díly budou mít maximálně deset minut. Což by jim ale rozhodně nemělo ubírat na kvalitě. Už teď totiž Quibi plánuje více než padesát sérií, a to jak filmových, tak i seriálových. V nich by si měly zahrát ty největší hvězdy průmyslu, což je pro nás, diváky, dozajista jedno z největších lákadel.

Služba tak bude bezpochyby schopna obstát v rozsáhlé konkurenci. Jen je otázkou, jestli si udrží diváky a zda-li dokáže přilákat širší obecenstvo.

Jednou z možných motivací by mohl být mrazivý thriller Survive, který se nedávno představil v dechberoucím traileru. Ten mimo skvělé práce s kamerou ukazuje zajímavý příběh dvou přeživších, kteří se musí naučit spolupracovat, aby našli cestu ven z pekla zasněžených horských vrcholků.

V této sérii se nám představí Sophie Turner, kterou můžete znát jako Jean Grey z nejnovější iterace X-Menů. Oproti Dark Phoenix zde však Turner, zdá se, podává o dost lepší výkon. Proto jí držme palce a doufejme, že Survive nakonec dobře dopadne. Protože prozatím až na horší vizuální efekty (zde bych ale vinil pochopitelný nedostatek financí) vypadá velice slibně.

Pokud byste tedy chtěli Quibi dát šanci, můžete si ji zdarma vyzkoušet po dobu devadesáti dní, pokud si včas stáhnete aplikaci a přihlásíte se. Více se už ale dozvíte na oficiálních stránkách služby.